Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Midzomerplantenmarkt / Salvia- en Echinaceadagen

18 juli @ 10:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 10:00, repeating until 19 juli 2020

Als houder van de Nederlandse Plantencollecties Salvia en Echinacea (zonnehoed), zet Foltz deze plantensoorten tijdens de Midzomerplantenmarkt extra in de schijnwerpers, waarbij je ook diverse nieuwe soorten ontdekt. Bob Foltz en Andries Bierling hebben in de loop der jaren een grote collectie van ruim honderdvijftig soorten salvia’s verzameld, die hun plek hebben gekregen in de speciale Salviatuin, waar salvia’s worden gecombineerd met andere lipbloemigen en siergrassen. Ook hebben ze diverse eigen kruisingen ontwikkeld. Daarnaast is hun zonnehoeden-collectie (Echinacea) ook zeer omvangrijk, een plant die Foltz uitgebreid toepast in de tuinen. De collectie van Foltz telt zo’n 2.500 andere vaste planten, waarvan er veel nu in bloei zijn; een prachtig gezicht.

Ontmoet bijzondere gasten en neem deel aan tuinlezingen. Wouter van Driel bijvoorbeeld, Europa’s meest vooraanstaande varenkweker. Hij neemt een prachtige collectie varens mee. Jutta’s Staudengarten komt met botanische rariteiten en vleesetende planten.

  • Op zaterdag om 13.30 uur houdt Marco van Noort een voordracht in de Echinaceatuin over de kunst van het veredelen van nieuwe zonnehoeden.
  • Op zondag, ook om 13.30 uur, vertelt Andries Bierling enthousiasmerend over zijn favoriete plantensoort, de salvia. Hij doet dat in de Salviatuin en neemt je ook mee de Echinacea- en prairietuin in.

Snuffel bij de kramen van standhouders zoals Francis van Dijk met Oju Ona (sieraden van bijzondere stenen), Antje Schaap met tuinkeramiek en Kinderhulp Gambia met Afrikaanse producten, sieraden, vrolijke mondkapjes, tuingieters, enz. Ook vind je in en rond de boerderij een fraaie collectie brocante. Bekijk in de tuinen een beeldenexpositie van René de Boer, Alinda Ottens en Moniek Westerman. Geniet op het terras van koffie, thee en home-made gebak.

Coronabeheersmaatregelen

Tijdens Salvia- en Echinaceadagen volgt Tuingoed Foltz de richtlijnen van het RIVM. Het vier hectare grote terrein biedt letterlijk veel ruimte, maar desalniettemin vragen ze je om voldoende onderlinge afstand te houden.

Voor meer informatie kijk je op Tuingoed Foltz.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
18 juli
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.tuingoedfoltz.nl/

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT
Telefoon:
0598635000
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Organisator

Tuingoed Foltz
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.