Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Microscopiefeest

4 november 2023 @ 13:30 - 16:00

In november is het zeventig jaar geleden dat de Nobelprijs voor Natuurkunde werd uitgereikt aan professor Frits Zernike van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is de uitvinder van een speciale microscoop, die nu nog steeds heel veel wordt gebruikt. Die microscopen staan nu ook in de Bibliotheek en jij kan langskomen voor een paar mooie experimenten als een echte wetenschapper!

Tijdens het Microscopiefeest kunnen kinderen (4-12 jaar) langskomen om als een echte wetenschapper te experimenteren met de microscoop! Sommige dingen zien er van dichtbij heel mooi, raar of vies uit. Hoe ziet bijvoorbeeld je eigen haar eruit als je het van dichtbij bekijkt of zand of… schimmelkaas? Daarnaast kun je op de foto als wetenschapper met een ontploft experiment en kun je een speurtocht over bacteriën doen.

Microscopiefeest

Het Microscopiefeest is een samenwerking tussen onder meer Biblionet Groningen en Rijkuniversiteit Groningen rondom de nieuwe microscopen bij de Bibliotheek. Eén daarvan is een fase contrast microscoop van de internationaal toonaangevende firma Zeiss, gebaseerd op de uitvinding van Frits Zernike. Samen laten ze zien hoe gaaf is het om dingen van zo dichtbij te bekijken.

Het Microscopiefeest is onderdeel van de Publieksdag Microscopie. Voor meer informatie kijk je op Microscopiefeest of op 70 microscopen.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
4 november 2023
Tijd:
13:30 - 16:00

Locatie

Bibliotheek Hoogezand
Gorecht Oost 157
Hoogezand, 9603 AE Netherlands

Overige informatie

Kosten
Gratis.