Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Jan Dijkstra – Toepassen van schaduwplanten

19 maart @ 19:30 - 22:00

Houd je van tuinieren, natuur en duurzaamheid? Bezoek dan eens een lezing van Groei & Bloei Midden-Groningen.

Vandaag gaat Jan Dijkstra in op het toepassen van schaduwplanten en grassen, en het samenstellen van borders, veel in combinatie met bloeiende vaste planten. De afgelopen jaren heeft hij regelmatig tuinen ontworpen en borders en bakken samengesteld. Jan Dijkstra gaat uit van het principe “op elk potje past een deksel”: niet de plant, maar de plek bepaalt waar de plant groeit. Aan de hand van foto’s van tuinen waaronder ook foto’s van zijn eigen tuin, laat hij verschillende plantcombinaties zien.

Ook worden schaduwplanten en grassen besproken die wat extra aandacht verdienen, waaronder de Podophyllum, Disporum, Syneilesis, Hakonechloa en varens. Van een aantal besproken soorten zal hij ook planten meenemen voor belangstellenden.

Jan Dijkstra heeft samen met zijn vrouw Janneke de Kwekerij en Kijktuin Aan de Dijk in Oudeschip opgezet. Begonnen met vooral grassen heeft hij steeds meer belangstelling gekregen voor bijzondere schaduwplanten waarvan hij een ruim assortiment heeft opgekweekt. Veel van de planten staan in de kijktuin in volle glorie te schitteren.

Kijk voor meer informatie op Groei & Bloei Midden-Groningen.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:
Website:
https://midden-groningen.groei.nl/agenda/meer-informatie/evenement/lezing-door-ben-westerink-wierdenlandschap-1

Locatie

Brandpunt
Noorderstraat 27
Sappemeer, 9611 AA Nederland
Telefoon:
0653 299 558
Website:
https://www.sc-brandpunt.nl/

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.