Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groei & Bloei film ‘Onder het maaiveld’

17 april @ 20:00 - 22:30

GROEI & BLOEI MIDDEN-GRONINGEN film “Onder het Maaiveld”

De makers van de succesfilms ”De Wilde Stad” en ”De Nieuwe Wildernis” gaan ondergronds met ”Onder het Maaiveld”. Deze film over een uiterst actueel thema laat de fascinerende wereld direct onder onze voeten zien en toont het grote belang van een gezonde bodem.

Het is een vrijwel dagelijks terugkerend onderwerp in het nieuws: onze omgang met de natuur en in het bijzonder de staat van onze bodem. Politiek, gemeenten, boeren en belangenorganisaties voeren felle discussies. Er zal een grote draai gemaakt moeten worden naar een omgang met onze natuur die in balans is met al het leven op aarde. Boeren moeten aanpassingen maken, consumenten verstandiger leven en de industrie moet anders worden georganiseerd. Hoe leren we verstandiger omgaan met de basis van ons bestaan? Hoe kunnen we leren van de natuur? Meestal denken we bij die natuur aan de zichtbare planten- en dierenwereld. Maar die flora en fauna is slechts het topje van de ijsberg.

Wist je dat een theelepeltje grond meer levende organismen bevat dan dat er mensen op aarde leven? Het bodemleven is heel belangrijk voor ons mensen, maar toch weten we bar weinig over dat ondergrondse leven. Een gezond bodemleven zorgt ervoor dat de aarde water kan vasthouden in natte tijden en opslaan voor droge tijden, koolstof kan opslaan en water kan zuiveren. Ook worden voedingsstoffen in de bodem gerecycled door bodemdieren en helpen ze bij natuurlijke plaagbestrijding. Een vitale bodem is essentieel voor de verduurzaming van voedselproductie en helpt ons in de strijd tegen klimaatverandering.

‘Onder het Maaiveld’ vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een optimistisch groep personen die op een klein stukje grond aan de slag gaan met het realiseren van hun droom. Centraal menskarakter is Marc van Will. Hij leeft en werkt op en om een rommelig erf, onder de rook van de grote stad, waar het omgaan met de natuur stukje bij beetje aan het veranderen is. Op het erf woont en werkt hij samen met een aantal andere kleurrijke personages en ontdekken zo de gebeurtenissen en ontwikkelingen boven en onder de grond.

De film laat je kennismaken met die ongeziene wereld onder onze voeten. Verwondering en inspiratie staan daarbij centraal. Laat je meenemen in deze wondere wereld.

Praktisch

GROEI & BLOEI vertoont de film ”Onder het Maaiveld” op woensdag 17 april om 20.00 uur in de grote zaal van het Aletta Jacobs College, Laan van de Sport 4 in Hoogezand.

De zaal is open om 19.30 uur.

Voor meer informatie en reserveringen zie Groei & Bloei Midden-Groningen.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
17 april
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://midden-groningen.groei.nl/home

Locatie

Dr. Aletta Jacobs College
Laan van de Sport 4
Hoogezand, 9603 TG Netherlands
Telefoon:
0598 350 250
Website:
http://www.aletta.nl/aletta/

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.