Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Exotenmarkt

16 augustus @ 10:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 10:00, repeating until 16 augustus 2020

Op 15 en 16 augustus vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden voor de derde maal een grote Exotenmarkt plaats: een heerlijk exotisch uitje in eigen land.

Tal van kwekers en particuliere verzamelaars bieden hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën, agaves, orchideeën en andere exoten aan. Een must voor liefhebbers!

Naast een gevarieerde markt met standhouders uit heel Nederland worden er allerlei extra activiteiten georganiseerd, zoals rondleidingen door de jungletuin van Tuingoed Foltz (beide dagen om 11.00 en 15.00 uur), waarbij ook de andere thematuinen van het 4 hectare grote tuingoed worden aangedaan. Diverse deelnemers houden een korte voordracht over hun favoriete specialiteit; heel laagdrempelig, gewoon in de eigen kraam tussen de eigen planten. Voor de liefhebbers is er bovenal een schat aan bijzondere planten te zien en te verwerven.

Jungletuin, prairietuin, Salviatuin

De tuinen van Foltz zien er momenteel geweldig uit. Een minibeekje klatert door de jungletuin met bananen, canna’s, boomvarens en heel veel rariteiten. Grassen, zonnehoeden en andere ‘bewoners’ van de prairietuin genieten van de zon die deze zomer zo uitbundig schijnt. De Salvia’s en andere lipbloemigen hullen de Salviatuin in feestelijke kleuren, terwijl de bostuin met veel bijzondere schaduwplanten rust en verkoeling biedt.

Exotische lekkernijen

Op het terras worden exotische lekkernijen geserveerd.

Voor meer informatie kijk je op Tuingoed Foltz.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
16 augustus
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.tuingoedfoltz.nl/

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT
Telefoon:
0598635000
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Organisator

Tuingoed Foltz
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.