Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De pazzipanten van Goede Vrijdag

15 april 2022 @ 18:00 - 21:30

Groot zangspektakel rond Hooge Meeren!

Een muzikale wandeling waarin ruim 150 muzikanten, zangers en koren het verhaal van de ‘Passion’ met een vette knipoog presenteren.

Pazzipanten (Gronings voor kameraden, vrienden, volgers) is een zangspektakel van negentig minuten met live muziek. Zingen schept een band, zingen in een (pop)koor verbroedert en luisteren naar muziek opent het gemoed. Pazzipanten is geen Passiespel en ook zeker geen religieuze happening, maar het is wel een beleving. Een tocht door het Passie verhaal met een grote knipoog naar ‘de Passion’ van Kerk naar Kielzog.

We volgen het bekende verhaal, maar gebruiken het slechts als metafoor. Het gaat minder om de persoon, maar veel meer om wat hij teweeg brengt en losmaakt bij zijn volgers. Dat kan aanbidding zijn, maar ook verwarring. Het kan vertrouwen en geborgenheid brengen, maar ook kritiek en discussie losmaken. Maar zeker ook mededogen, verdriet en passie. Voor de één het grote voorbeeld, voor de ander de ultieme bedreiging.

De invulling van deze icoon laten we aan het publiek. Het kan een religieus figuur zijn, maar ook een politiek leider, een popidool of volksheld. In ieder geval een charismatisch figuur; huidskleur, gender en leeftijd spelen geen rol. Daarom volgen we vijf verschillende iconen met dito volgers, pazzipanten.

Beginnend bij de aanbidding in de Vredekerk, volgen we Jezus lopend over het water voor het Huis van Cultuur en Bestuur. Via winkelcentrum de Hooge Meeren maken we de verwoesting van de tempel mee. In Kielzog muziekschool zijn we getuige van het gruwelijke tribunaal en in de theaterzaal zijn we nog net op tijd voor de opstanding en een happy en hoopvol einde.

Praktische Info:

Tickets:

  • Hoewel de toegang gratis is, is reserveren wel verplicht. Dit in verband met de verwachte opkomst en de grootte van de groepen en zodat een ieder alles goed kan meemaken.

Vertrektijden (duur 90 minuten):

Parkeren:

  • Iedereen wordt verzocht om te parkeren achter het Huis van Cultuur en Bestuur.

Startpunt:

  • Vredekerk, Van der Duyn van Maasdamweg 217 te Hoogezand

Met muziek van: The Rolling Stones, Jeugd van Tegenwoordig, David Bowie, Elvis Presley, Beach Boys, Xavier Rudd, Inxs, Katrina and the Waves en uiteraard Bach.

Voor meer informatie kijk je op Kielzog.

 

Facebookmail