Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bach bij kaarslicht

28 juli 2022 @ 22:00 - 23:30

Jaarlijks op de sterfdag van Johann Sebastian Bach verzorgt organist Henk de Vries het concert Bach bij kaarslicht. Traditiegetrouw klinkt de beroemde toccata en fuga in d (wie kent hem niet), evenals Bachs monumentale preludium en fuga in h-moll. Ook hoor je Bach’s langste en meest gecompliceerde koraalvoorspel, gecomponeerd over het lied Vater Unser Im Himmelreich. De muziek van Bach wordt afgewisseld met werken van Felix Mendelssohn Bartholdy. Deze componist heeft de muziek van grootmeester Bach in de 19e eeuw onder het stof vandaan gevist en nieuw leven ingeblazen. Van Mendelssohn klinkt zijn 4e orgelsonate.

Johann Sebastian Bach

Op 28 juli 1750 stierf Johann Sebastian Bach. Bach was een Duitse componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek, vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat ze ook trachtten te evenaren.

Organist Henk de Vries

Henk de Vries (1979) heeft hoofdvak Orgel gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen bij Johan Beeftink en Theo Jellema, en studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie, piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Tevens studeerde hij, als tweede hoofdvak, Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2008 heeft hij zijn tweejarige orgelspecialisatie met zeer goed gevolg afgerond voor de titel Master of Music. Dit deed hij bij Theo Jellema, Jos van der Kooy en prof. Wolgang Zerer aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Hochschule für Musik und Theater te Hamburg.

Details

  • Entree: € 12,50 per persoon
  • Pinnen is mogelijk
  • Parkeren: parkeerplaats Aldi (Kerkstraat 77 in Zuidbroek)
  • Na het concert is er gelegenheid even na te praten onder het genot van een drankje
  • Meer informatie? Mail naar petruskerkmuziek@gmail.com
Facebookmail

Gegevens

Datum:
28 juli 2022
Tijd:
22:00 - 23:30
Evenement Categorie:

Locatie

Petruskerk Zuidbroek
Kerkstraat 95
Zuidbroek, 9636 AD Netherlands
Website:
http://www.pknzuidbroek.nl/

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.