Entreprise

In Kolham vind je de Entreprise. Deze molen is gebouwd in 2010, als opvolger van een in 1906 gebouwde en in 2000 verbrande stellingmolen. Van de verbrande molen zijn enkele delen hergebruikt, zoals het oostelijke koppel maalstenen en twee veldkruisen; die laatste waren (en zijn) zwartgeblakerd, maar kennelijk nog wel sterk genoeg. De Entreprise heeft een bijzonder spoorwiel: de gehele velg is uit één stuk gemaakt, iets wat je vrijwel alleen bij Duitse molens ziet.

Molenaars Martin van Doornik en Bert Roemeling zijn op zondagmiddag regelmatig te vinden op de Entreprise. Bezoek is van harte welkom. De Entreprise is ook één van de stempelposten van het Pronkjewailpad, een lange afstandswandelpad door Groningen.

JoMilly Vintage

In de molen vind je daarnaast een leuk winkeltje. Esmeralda Smith combineert in JoMilly vintage meubelen en hebbedingetjes met nieuw nostalgisch speelgoed, jurkjes, poëziealbumplaatjes, servies en bestek. Je kunt bij Jomilly ook op een vintagestoel ploffen en een kopje thee bestellen of een ijsje eten op het terras. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend.

Voor meer informatie kijk je op Entreprise.

Facebookmail