Brandweermuseum

De Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen (HBVV) is in september 2009 opgericht door een aantal oud leden van de brandweer Hoogezand-Sappemeer. Sinds oktober 2013 mag deze groep zich Stichting en Museum de Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen noemen.

Het begon allemaal in 2006. Een oud brandweerman kreeg een Ford F350 brandweerauto mee van zijn werkgever, om deze samen met leden en oud leden van de brandweer te restaureren. Toen de Ford F350 na twee jaar klaar was, besloot de groep om een stichting op te richten.

Tijdens de oprichting van de stichting stonden er al twee andere restauratie projecten te wachten: een Dennis motorspuit die omstreeks 1946 in dienst is gekomen van de brandweer Hoogezand, en een oude brandweerkoets die zijn dienstjaren is begonnen bij Karton en Papier fabriek v/h W.A. Scholten te Sappemeer. In 2010 kwamen hier nog een aantal voertuigen bij vanuit het brandweermuseum uit Hellevoetsluis.

In maart 2012 nam de stichting een grote loods in gebruik, waar sindsdien het Brandweermuseum is gevestigd. Het museum is ingericht met brandweervoertuigen, motorspuiten, handbrandspuiten en vele kleine attributen die vroeger en tegenwoordig gebruikt worden bij de brandweer.

Op de woensdag- en de vrijdagmiddag is het mogelijk om een kinderfeestje te organiseren in het museum. Meer informatie vind je op Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer.

Facebookmail