Boerderijcafé Mausel

Boerderijcafé Mausel is een unieke, landelijke en sfeervolle locatie voor uiteenlopende feesten, zoals bruiloften, verjaardagen en familiereünies. Ook kun je er heerlijk dineren, bijvoorbeeld tijdens een verrassend Dinner in the Dark, waar je je zintuigen prikkelt. In Noordbroek en omgeving zijn een aantal bedrijven die heerlijke streekproducten leveren. Bij Mausel maken ze alles zelf en werken ze zoveel mogelijk met deze verse, streek- en biologische producten.

De boerderij bestaat uit verschillende ruimtes, waaronder één met een gezellige open haard. Daarnaast is er een groot terras omringd met een prachtige tuin en het weidse Groninger landschap. De boerderij dateert uit 1863, een periode van bloei voo​​​​​​​r de Groningse landbouw. Ook is er een grote boerenschuur, waar zo'n twee keer per jaar een muziekfeest wordt gehouden.

Boerderijcafé Mausel is een familiebedrijf en begonnen als theeschenkerij. Sinds een paar jaar heeft Annelies Vermue de zaak overgenomen van haar ouders. "De meest voorkomende reactie is dat mensen zo ontzettend verbaasd zijn over onze prachtige intieme binnentuin die verscholen ligt achter de ingang. Dit zie je niet vanaf de weg en de lange oprit. Net als het uitzicht over het mooie Groningse platteland en helemaal achteraan de kerk van Slochteren en het Slochterbos, waar mensen van achter de boerderij op uit kijken. In de zomer zijn er prachtige zonsondergangen. De combinatie van open veld en een intieme binnentuin maakt dat er voor ieder wat wils is. Mensen verbazen zich ook over de heerlijke keuken, waar veel streekproducten worden gebruikt en ook veel uit de eigen moestuin, gelegen in de binnentuin."

Tussen april en oktober ontvangt Boerderijcafé Mausel twee keer per week een bus met zo'n veertig toeristen afkomstig vanuit de hele wereld, die een reis door Nederland hebben. Vaak zijn dit kleinkinderen van emigranten van na de Tweede Wereldoorlog. Deze mensen komen uit Australië, Zuid Afrika, de Verenigde Staten, Canada en Azië. Annelies: "We vertellen deze mensen over ons (familie)bedrijf, over Nederlandse producten en over de Nederlandse landbouw. Voordat ze bij ons komen, zijn ze vaak al bij de Keukenhof en in Giethoorn geweest. Ze vinden het leuk om ook eens met échte Nederlanders te praten en ze zijn ontzettend geìnteresseerd."

Voor meer informatie kijk je op Boerderijcafé Mausel.

Facebookmail