Bever Trail en Montainbikeroute

Haal diep adem en voel de natuur tijdens de Bever Trail en de Mountainbikeroute in en om het recreatie- en natuurgebied van Meerwijck. Mountainbiken of trailrunning in dit prachtige gebied bij het Zuidlaardermeer geeft je een nieuwe beleving.

Beide routes bieden met een totale lengte van ongeveer twaalf kilometer mountainbike en trailrun plezier. De omgeving is zeer afwisselend, variërend van polders en weilanden tot bossen en een park. De polders dienen als waterberging in tijden van hoog water en herbergen bijzondere fauna zoals bevers, Schotse Hooglanders, wilde paarden, witwangstern en zwarte stern en nog vele andere diersoorten. In de jaren zestig van de twintigste eeuw is het Gorechtpark aangelegd. Het is vijftig hectare groot en huisvest een scoutinggroep en Stichting Natuur- en Milieueducatie Hoogezand-Sappemeer met een kinderboerderij en natuurtuin.

Start- en eindlocatie is naast Beachclub Vifero (Strandweg 4, Kropswolde). De Montainbikeroute herken je aan de standaard MTB markering, een zwart driehoek met daaronder twee rondjes. De Bever Trail heeft als markering zwarte footprints. Ook kun je de routes als gps-bestand downloaden. Heb je een hond? Op de Bever Trail route is Canicross toegestaan, oftewel, lekker hardlopen met je hond.

Faciliteiten in de buurt

Tijdens de vakantieperiode is een openbare toiletruimte geopend. Wil je na het hardlopen of mountainbiken uitrusten of bijkomen, dan kun je iets drinken of eten bij een van de restaurants om het Zuidlaardermeer zoals Beachclub Vifero en Paviljoen De Leine.

Meer informatie vind je op Bever Trail en Montainbikeroute.

Facebookmail