Theater en kunst tijdens Rondje Midden-Groningen

Zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2024 is het laatste Rondje Midden-Groningen van dit jaar. Hét moment om een kijkje te nemen in theaters, ateliers, galeries, molens, kerken en musea.

Beeldend kunstenaar Brenda Hardijk werkt met veel verschillende materialen, maar is vooral sterk in keramiek. Haar beelden van vrouwen in beweging, Women on the move, zijn te zien in haar eigen galerie Art Studio BAMbeeldend in Sappemeer. Kunstschilder Adri Wolters geeft in haar atelier in Slochteren een demonstratie portretschilderen. In het atelier van Maria Clobus in Hoogezand kun je een kerstkaart maken of een plankje beschilderen.

In het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek is het feest, want op 10 oktober bestaan ze tien jaar. Je kunt met een paardentram door Zuidbroek rijden, er zijn extra spoormodelbanen en clown Joepie komt langs.

Foto: Stella Dekker Fotografie

Ook ’s avonds is er genoeg cultuur om van te genieten. Bij Cultuurwerkplaats BC47 in Borgercompagnie treedt het Veentheater op met Messen in Hennen. Drie inwoners ontmoeten elkaar in een dorp waar de tijd stilstaat. In Kielzog in Hoogezand viert theatergroep WAARK haar vijftigjarig jubileum met een muziektheatervoorstelling over Groningse legendes en volksverhalen: Haalfmaal of de macht van domhaid. In het naastgelegen Grand Café luister je naar de beste singer songwriters.

Meer details over deze en de andere deelnemers en hun openingstijden vind je op Rondje Midden-Groningen.

Foto: Veentheater
Foto: Wilco van der Laan
Facebookmail