Expositie Van Turfschip tot Coaster

Van Turfschip tot Coaster vertelt het verhaal van de scheepsbouw in en om het Winschoterdiep. Zo zijn er modellen en foto’s van schepen die aan het Winschoterdiep werden gebouwd. Eén daarvan is gebouwd voor Scheepswerf Bodewes, een scheepswerf die nog steeds schepen bouwt, ook aan het Winschoterdiep.

Oude gereedschappen geven een indruk van de manier waarop op de werven verschillende werkzaamheden werden uitgevoerd, zoals klinken. Een deel van dit materiaal gebruikt bruikleengever en levende museum Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer nog steeds. Foto’s en documenten uit de eigen collectie van het Historisch Archief Midden-Groningen zorgen voor een inhoudelijke onderbouwing van de tentoonstelling.

Praktisch

Van 7 juni t/m 7 augustus 2024 is de expositie te bezichtigen, op vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00 uur ) en in het weekend (10.00 tot 17.00 uur). Het Historisch Archief Midden-Groningen is gevestigd in het Huis van Cultuur en Bestuur aan de Gorecht-Oost 157 in Hoogezand. Meer informatie vind je op Historisch Archief Midden-Groningen.

Nog meer ontdekken over het scheepvaartverleden van Hoogezand en omgeving? Kijk dan eens op de wandelroute Van Faber naar de sluis.

Facebookmail