Tips voor de herfstvakantie

De herfstvakantie is een mooi moment om Midden-Groningen te ontdekken. Een greep uit de mogelijkheden.

Kabouters

In de herfst komen paddenstoelen én kabouters tevoorschijn in het Slochterbos bij de Fraeylemaborg in Slochteren. Tijdens de Paddenstoelen & Kaboutertocht op 17 oktober loop je een route langs een grote variatie aan zwammen. In het bos zijn wel honderd soorten geteld. Kinderen kunnen de speciale kabouterroute lopen.

Het Kabouterpad bij Ecomotion in Kolham is ieder weekend open. Haal een kaboutermuts, route en een opdrachtenkaart en dan speuren maar in het bos. Het Kabouterpad van Steendam heeft een echte Kabouterkrant met leuke wetenswaardigheden over de kabouters en reuzen in het Damsterbos. Je haalt hem op bij Kaap Steendam, het startpunt van de route.

Fotograaf Emily Rosalia

Appels

Bij Fruitbedrijf Bosschaart in Noordbroek pluk je op 16 oktober zelf je appels. Verser is onmogelijk. Ga voor een lekkere handappel of eentje om een appeltaart te bakken of een verwarmende hete bliksem. Of kies van alles wat.

Voor meer informatie over deze en andere eropuit tips kijk je op UIT Agenda.

Creatief bezig zijn

Wil je een paddenstoel (nog) mooier op de foto zetten? Dan is de verdiepende fotografieworkshop op zaterdag 23 oktober met natuurfotograaf Wilco van der Laan een aanrader. Al fotograferend ontdek je zo de Heemtuin en natuurgebied Tussen de Venen in Muntendam.

Jouw creatieve schildertalent ontdek je diezelfde dag in Schildersatelier Lydia Jonkman in Siddeburen. Je kiest zelf wat je wilt schilderen. Dieren, bloemen, het landschap, een stilleven, abstract of realistisch. Alles kan! Past de 23e slecht? Later in het jaar zijn er nog extra atelierdagen.

Schrijf of teken in een prachtige zaal op de Fraeylemaborg hoe jouw dag eruit ziet als je jonkheer of jonkvrouw van de borg zou zijn. Schrijfster Paulien Andriessen en illustrator Yvonne Komduur helpen je bij deze workshop op 24 oktober.

Shoptober

Toe aan een nieuwe wintergarderobe? Of in ieder geval een warme jas? Dit is hét moment. Shoppen is een leuk uitje, zeker in Winkelcentrum De Hooge Meeren, want daar winkel je droog. In oktober is er Shoptober met een leuke winactie: bij elke aankoop krijg je een Kraspas waar je iets mee kunt winnen.

Facebookmail