Tentoonstelling Een duik in de porseleinkast

De Groninger verzamelaar Jan Menze van Diepen (1905-1994) heeft één van de meest omvangrijke particuliere porseleincollecties in Nederland samengesteld. Op eigenzinnige wijze legde hij een imposante, gevarieerde collectie aan van ongeveer 2.800 stukken Chinees en Japans porselein, voornamelijk exportgoed. De tentoonstelling 'Een duik in de porseleinkast' toont een veelzijdige selectie uit deze verzameling: van kraakporselein tot Zhangzhou, famille rose, Imari, en Amsterdams bont. Ontdek aan de hand van de verrassende Van Diepen collectie de Nederlandse
fascinatie voor porselein.

In 2023 zijn zeven belangrijke museale collecties voor het eerst online samengebracht op www.aziatischekeramiek.nl De tentoonstelling speelt hierop in, met bruiklenen van onder andere het Groninger Museum en Keramiek Museum Princessehof Leeuwarden.

Praktisch

De tentoonstelling is te bezichtigen van 7 oktober 2023 t/m 17 maart 2024, elke dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur. Landgoed Fraeylemaborg is gevestigd aan Hoofdweg 30 in Slochteren. Bij het naastgelegen Restaurant De Boerderij kun je voor- of achteraf genieten van een smakelijke lunch of iets lekkers bij de koffie.

Meer informatie vind je op Een duik in de porseleinkast.

Facebookmail