Sympathieke acties

Wil je dat jouw idee hier ook bij komt te staan? Neem contact op! 

Pubquiz

De Heemtuin in Muntendam, Break Out Grunopark in Harkstede, Podiumcafé Peter en Leni in Steendam, Ecomotion in Kolham en WerkPro: je kunt ze nu steunen door mee te doen aan de pubquiz van De Andere Quiz. Geef je op via www.deanderequiz.nl, geef aan wie je wilt steunen en voor welk bedrag en dan is het op zaterdagavond quizzen maar. Extra leuk: al videobellend meedoen met vrienden of familie.

WerkPro

Veel inwoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen niet meer naar wijkcentra of andere gelegenheden waar gekookt wordt. Daarom verzorgt WerkPro iedere dinsdag en donderdag afhaalmaaltijden. Voor de klanten van de Voedselbank (via voucher in het pakket) geldt een gereduceerd tarief. Kijk bij Thuis uit eten voor alle info.

Berenjacht

Ben je al op Berenjacht geweest? In veel plaatsen zie je beren achter het raam staan. Kinderen kunnen al wandelend door de buurt op zoek naar knuffelberen, dat maakt een wandelingetje een stuk leuker! In Muntendam, Harkstede, Hoogezand, Noordbroek, eigenlijk overal zijn de beren in opmars. Er is zelf een kaartje op Google Maps met alle beren erop.

Corona hulplijn

Dorpsvereniging Slochteren heeft een corona hulplijn geopend. Bel 06-27296678 als je bestellingen voor de PLUS wilt doorgeven, er medicijnen moeten worden opgehaald of je gewoon even je verhaal kwijt wilt. De dorpsvereniging zoekt nog vrijwilligers voor het doen van boodschappen en het via de computer doorgeven van bestellingen. Aanmelden kan via info@dorpsverenigingslochteren.nl.

Ook de dorpsverenigingen in KolhamNoordbroek en Siddeburen en EHBO Sappemeer bieden hulp aan de dorpsbewoners. Als dorp willen ze er voor elkaar zijn en daarom hebben inwoners hun hulp aangeboden. Boodschappen doen, langs de apotheek of vervoer naar dokter of ziekenhuis of even een praatje maken: schroom niet om te bellen!

  • Voor Kolham bel je 0598-394043 of 06-15505356.
  • Voor Noordbroek neem je contact op met Dorpszorgcoöperatie Mit Mekoar op 06-21135662 of 0619861927.
  • Voor Siddeburen is het telefoonnummer 088-8855062.
  • EHBO Sappemeer is bereikbaar via ehbosappemeer@gmail.com.

Stuur een kaartje

Dichter bij het Verleden en Omapost gaan samenwerken tijdens de coronacrisis. Het doel: eenzame ouderen een hart onder de riem steken. Samen roepen ze iedereen op om ouderen een kaartje te sturen. 

Via Omapost kan iedereen een eigen kaart ontwerpen en versturen voor € 1,50. Maak hierbij aan het eind van de bestelling gebruik van de speciale Dichter bij het Verleden-kortingscode: d1cht3r of mail naar gerard@dichterbijhetverleden.nl als je er hulp bij nodig hebt of vragen hebt. De kaartverkoop is tegen kostprijs en beide organisaties verdienen dus niets met deze actie.

Facebookmail