Sympathieke acties

  • Berenjacht
  • Stuur een kaartje
  • Corona hulplijn

Wil je dat jouw idee hier ook bij komt te staan? Neem contact op! 

Berenjacht

Ben je al op Berenjacht geweest? In veel plaatsen zie je beren achter het raam staan. Kinderen kunnen al wandelend door de buurt op zoek naar knuffelberen, dat maakt een wandelingetje een stuk leuker! In Muntendam, Harkstede, Hoogezand, Noordbroek, eigenlijk overal zijn de beren in opmars. Er is zelf een kaartje op Google Maps met alle beren erop!

Stuur een kaartje

Dichter bij het Verleden en Omapost gaan samenwerken tijdens de coronacrisis. Het doel: eenzame ouderen een hart onder de riem steken. Samen roepen ze iedereen op om ouderen een kaartje te sturen. 

Via Omapost kan iedereen een eigen kaart ontwerpen en versturen voor € 1,50. Maak hierbij aan het eind van de bestelling gebruik van de speciale Dichter bij het Verleden-kortingscode: d1cht3r of mail naar gerard@dichterbijhetverleden.nl als je er hulp bij nodig hebt of vragen hebt. De kaartverkoop is tegen kostprijs en beide organisaties verdienen dus niets met deze actie.

Corona hulplijn

Dorpsvereniging Slochteren heeft een corona hulplijn geopend. Bel 06-27296678 als je bestellingen voor de PLUS wilt doorgeven, er medicijnen moeten worden opgehaald of je gewoon even je verhaal kwijt wilt. De dorpsvereniging zoekt nog vrijwilligers voor het doen van boodschappen en het via de computer doorgeven van bestellingen. Aanmelden kan via info@dorpsverenigingslochteren.nl.