Studenten ontdekken Midden-Groningen

Tijdens een projectweek van het Noorderpoort College Groningen in samenwerking met Marketing Midden-Groningen, bezochten studenten fotografie meer dan dertig locaties in de hele gemeente.

Welke leuke plekken heb je ontdekt?

,,Het Groningerschaats Museum in Sappemeer was heel interessant,” vertelt Kenley Uil. ,,De eigenaar kon goed uitleggen en wist echt veel te vertellen. De oudste schaatsen van rond zeventienhonderd en achttienhonderd vond ik het mooist, dat ze toen al zoiets konden maken. Het grappigste was dat die man zelf niet zo van schaatsen hield, hij vond het veel te koud!”

Student Collin Holleman fotografeerde de Fraeylemaborg. ,,Het was heel anders dan ik had verwacht. Ik wist dat het een trouwlocatie was dus had iets verwacht met grote zalen. Maar het is echt ingericht als een woonhuis van vroeger met slaapkamers, een speelkamer, de keuken en een eetkamer. Eigenlijk alles wat je in een gewoon huis ziet maar dan chiquer.”

De bibliotheek in Hoogezand was dé ontdekking van Judith Kruier. ,,Een mooi, nieuw gebouw waar ze heel veel dingen hebben naast de boeken. Spelletjes voor ouderen bijvoorbeeld. Om je geheugen te trainen hadden ze een memoryspel gemaakt met voorwerpen van vroeger. Er is een soort taalhuis voor wie hulp nodig heeft met de Nederlandse taal. Voor kinderen zijn er 3d printers en van alles met techniek. Bij mij in het dorp is ook wel een bibliotheek maar die heeft niet zóveel extra’s.

Kim Nieborg dook het zwembad in tijdens de zwemlessen bij zwemschool De Krabbelaar in Muntendam. ,,Het viel me meteen op dat ze zoveel leuke materialen gebruiken waarmee de kinderen op een speelse manier watervrij worden gemaakt. Het is heel gemoedelijk, de groepjes zijn klein en de zwemjuffen heel aardig. Er was een nieuw jongetje dat vreselijk moest huilen maar vijf minuten later plonsde hij vrolijk in het water.”

,,Ik heb de Ontmoetingskerk in Sappemeer gefotografeerd,” vertelt Melissa van Koldam. ,,Het is geen typische kerk, het plafond is van turqoise hout bijvoorbeeld. En een van de ruimtes leek wel een bruine kroeg, met een compleet ingerichte bar erin! Wel bijzonder voor een kerk, maar er wordt veel georganiseerd, er oefent een koor bijvoorbeeld, dus dan komt zo’n kroeg wel van pas.”

Facebookmail