Dag van het Schildmeer

23 juni 2019 - Zonnige en geslaagde Dag van het Schildmeer

Het kon niet beter: de zon scheen, het waaide precies hard genoeg voor een aangenaam zeiltochtje en het strand lag er picobello bij. De organisatie van de ‘Dag van het Schildmeer’ kijkt dan ook zeer tevreden terug op deze sportieve en gezellige zondag. Rudi van Oosten van Recreatiecentrum De Otter: ,,Het weer was geweldig en er was volop drukte, een topdag!” 

Tijdens de Dag van het Schildmeer kon je suppen, zeilen met bootjes van de scouting Fivelgroep en er was live muziek. ,,Heel veel mensen hebben het suppen uitgeprobeerd en melden zich nu aan voor lessen,” vertelt Jack van der Laan van Surfcenter. Maar je kon ook een bootcamp op het strand volgen, pannenkoeken bakken op een groot kampvuur of kabouterbootjes knutselen. Bovenal werd er genoten van het water en het strand. De nieuwe steiger werd vanaf deze dag in gebruik genomen en werd veelvuldig gebruikt om vanaf te springen of bootjes aan te leggen.

De Dag van het Schilmeer fotowedstrijd

Iedereen kan tot uiterlijk 26 juni meedoen aan deze speciaal voor de Dag van het Schildmeer georganiseerde fotowedstrijd. Een deskundige jury beoordeelt je foto op sfeer, beleving en natuurlijk de kwaliteit. Meedoen kan op twee manieren:

  • Upload je foto op Instagram met de hashtag #schildmeer. (let er wel op dat als je mensen heel herkenbaar fotografeert je even om hun toestemming vraagt.)
  • Of mail je foto naar info@ontdekmiddengroningen.nl.

Als je wint krijg je van de organiserende ondernemers een fototaart met je eigen foto erop en komt je foto in diverse lokale kranten. De foto’s die meedingen gebruiken we graag om aan heel Nederland te laten zien hoe mooi dit gebied is!

Meer informatie?

Neem contact op of kijk op Dag van het Schildmeer