Rondje Midden-Groningen

Elke tweede zaterdag van de maand, van april t/m oktober, zijn diverse ateliers, galeries, kerken, molens, musea en andere bijzondere gebouwen open. Zoek enkele uit en wandel, fiets of rij van toren naar wiek en van schilderij naar verzameling. Geniet van prachtige interieurs, imposante techniek, verfijnd houtsnijwerk, moderne kunst en al het moois dat Midden-Groningen verder te bieden heeft. De medewerkers die je er treft vertellen vol passie over hun organisatie of werk.

Tussendoor zijn er genoeg mogelijkheden om de lekkere trek te stillen of om een nachtje vast te plakken aan je tour door onze regio. Kijk hiervoor op Eten, Drinken en Overnachten

De meeste deelnemers aan Rondje Midden-Groningen zijn in ieder geval open tussen 11.00 en 16.00 uur. Sommigen hebben afwijkende openingstijden.

Kijk op de respectievelijke websites voor de actuele openingstijden en -dagen. 

Bijzonderheden

Maike van der Kooij is beeldend kunstenaar. Tijdens Rondje Midden-Groningen zie je haar aan het werk en geeft ze uitleg over haar doeken en het project waaraan zij momenteel werkt.

Molen de Entreprise inclusief de bijbehorende woonwinkel en theehuis neemt deel aan de Wieze Winkeltjes Paasroute. Ook kun je paaseieren zoeken die je onder meer kortingen in de woonwinkel opleveren.

Bij Molen de Noordstar kun je een rondleiding volgen op de Molenakker, een groente- en bloementuin op biodynamische werkwijze. In de naast de Noordstar gelegen molenschuur geniet je van een kopje koffie of thee met koek.

Het Nationaal Bus Museum houdt een Open Dag. Naast de vele historische bussen kun je ook twee brandweervoertuigen bewonderen. De entree is gratis.

Vrouwen van Nu (provincie Groningen) zijn bij de Fraeylemaborg kleurrijk bezig met een expositie van handwerken en andere creatieve uitingen. In de Boerderij vind je werkstukken in allerlei technieken, tweedehands handwerkboeken en materialen, een verloting en diverse verkoopstands. Papierkunst en installaties van Marjan Smit zie je in de Oranjerie. In verschillende kamers in de borg demonstreren handwerksters hun passie.