Rondje Midden-Groningen

Elke tweede zaterdag van de maand, van april t/m oktober, zijn diverse kerken, molens, musea, galeries en andere bijzondere gebouwen open. Zoek enkele uit en wandel, fiets of rij van toren naar wiek en van schilderij naar verzameling. Geniet van prachtige interieurs, imposante techniek, verfijnd houtsnijwerk, moderne kunst en al het moois dat Midden-Groningen verder te bieden heeft. De medewerkers die je er treft vertellen vol passie over hun organisatie of werk.

Tussendoor zijn er genoeg mogelijkheden om de lekkere trek te stillen, of om een nachtje vast te plakken aan je tour door onze regio. Kijk hiervoor op Eten, Drinken en Overnachten

De meeste deelnemers aan Rondje Midden-Groningen zijn in ieder geval open tussen 11.00 en 16.00 uur. Sommigen hebben afwijkende openingstijden.

Kijk op de respectievelijke websites voor de actuele openingstijden en -dagen.

Bijzonderheden

In de Walfriduskerk in Hellum kun je tussen 13:30 en 16:00 uur kleding en voedsel inleveren voor klanten van Voedselbank Midden-Groningen. Alle indrukken even laten bezinken doe je hier dan met een kop koffie en een lekkere plak cake.

De Kerk in Schildwolde is alleen open om kleding en voedsel in te leveren voor de Voedselbanken Midden-Groningen en Veendam-Menterwolde. Dat kan vanaf 15:00 uur.