Pannenkoekentocht

Word jij de Pannenkoekenkanjer van Midden-Groningen?

  • Afstand: 15 kilometer.
  • Soort route: Je fietst de route en onderweg koop je ingrediënten voor pannenkoeken.
  • Startpunt: Kan overal langs de route.
  • Fietsknooppunten langs de route: 29, 31, 32, 37. Deze route vind je digitaal op Route.nl, nummer 2525161.

Ga er samen met je ouders op uit om de ingrediënten voor overheerlijke en lokale pannenkoeken bij elkaar te fietsen! De route gaat langs Molen Mulder Pot in Kropswolde, die maalt het meel. Bij ‘De Ei Halte’ in Sappemeer aan het Achterdiep NZ 7 koop je je eieren. Geniet hier van een welverdiend ijsje of van al het biologische, zelfgemaakte lekkers dat mevrouw Ei te bieden heeft. Voor melk en lekkere kaas op je pannenkoek ga je langs bij Kaashuis Wrongel in winkelcentrum De Hooge Meeren. En dan: pannenkoeken bakken!

Eieren halen kan ook bij de theetuin van ‘Woonboerderij Casa’ aan de Woldweg 63 in Kropswolde. De molenaar van Mulder Pot heeft vakantie van 26 juli tot 11 augustus. Haal dan je meel bij NME, de kinderboerderij in het Gorechtpark.

Fietsen voor mijn eten

Je dagelijkse eten kopen bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers is goed voor jou, voor de natuur en voor ondernemers in de regio. En als je het ook nog op de fiets doet, beweeg je meer. ‘Fietsen voor m’n eten’ is dus supergoed! In Midden-Groningen wordt dit initiatief ondersteund vanuit Kwartier Zorg & Welzijn. Kijk voor alle stalletjes op Fietsen voor mijn Eten.

Tip: Wil je fruit op je pannenkoek? Rijdt dan vanaf de Ei Halte even door naar boerderijwinkel Dallinga, Spitsbergen 4 Zuidbroek.

Facebookmail