Op het spoor van de machinist & conducteur

Nieuwsgierig wat de machinist allemaal moet weten of hoe lang een machinistenopleiding duurt? Hoe het is om een trein te besturen of wat doet de conducteur nog meer doet dan je kaartje controleren? Antwoord op deze en andere vragen krijg je in de interactieve expositie 'Op het spoor van de machinist & conducteur'. Hier komen twee belangrijke en vanzelfsprekende ambachten bij de spoorwegen aan bod: de machinist bestuurt de trein en de conducteur controleert de vervoersbewijzen.

Stap in de wereld van de machinist en ervaar in het simulatiespel zelf hoe het is om een te trein te besturen. Ken je de juiste volgorde om een trein te laten vertrekken? Kruip dan met het vertrekprocedurespel in de rol van de conducteur. Naast deze spellen wordt ook in andere spoorwegspellen uitgedaagd. Daarnaast geven verhalen, uniformen, petten en andere objecten een goed beeld over het verleden en heden van de machinist en de conducteur.

Noord-Nederlands Trein & Tram Museum

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is gevestigd in het monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en tijdens vakanties soms ook op andere dagen. Daarnaast voor groepen op afspraak.

Facebookmail