Ontdek Midden-Groningen met trainer/coach Arjan Taaij

In de rubriek Ontdek Midden-Groningen vandaag trainer/coach Arjan Taaij van topvolleybalteam Lycurgus.

Je bent opgegroeid in Harkstede. Waar ging je als kind vaak naar toe?

,,Even buiten het dorp is een bruggetje over het Rijpmakanaal en daar was ik vaak te vinden. Ik ben opgegroeid aan de Donkerslaan en als je van daaruit naar achteren gaat, langs het kanaaltje, kom je bij dit bruggetje. Ik ging er met vriendjes naar toe om te spelen maar ook vaak met mijn vader. Hij is kort geleden overleden en dat geeft deze plek nog iets extra’s.”

Wat was er zo fijn aan die plek?

,,Het was voor ons een begrip, ‘het bruggetje’. Vanaf de brug zag je in de verte zeven vervallen huisjes staan. Het schijnt dat boer Donker, een boer van vroeger uit ons dorp, arbeiders in dienst had die daar gewoond hadden. De huisjes waren nauwelijks bereikbaar. Eigenlijk kwamen we er alleen als er ijs lag. Schaatsen deden we naar mijn idee ieder jaar, en dan schaatsten we over het Rijpmakanaal naar die ruïnes toe. Inmiddels zijn ze helemaal uit elkaar gevallen. Een aantal jaar geleden ben ik terug verhuisd naar Harkstede en nu ga ik vaak met mijn kinderen naar het bruggetje. Het is een mooi stukje om te fietsen en ik kijk hier graag om me heen naar de natuur.”

Waar ga je nog meer naartoe met je gezin?

,,Grote favoriet is het Slochterbos. Daar zijn we elk seizoen wel een paar keer te vinden. Verstoppertje spelen in het bos, even op de heuvel klimmen en dan lekker wat drinken bij De Boerderij (café-restaurant voor op het terrein van de borg, red.). In het najaar is het extra leuk met een Kabouterpad en appeltjes rapen. Maar ook met mooi weer op het terras van De Boerderij zitten is een aanrader. Want na het wandelen hoort er wel een borrel bij, voor ons dan, voor de kinderen een chocomel. We komen vaak in het bos maar in de borg zijn we nog niet met ze geweest. Het schijnt dat kinderen zich daar kunnen verkleden dus dat gaan we vast nog doen.”

Facebookmail