Ontdek Midden-Groningen met de Meiden van Mulder

Ontdek Midden-Groningen, deze week met tips van de ‘Meiden van Mulder’. De viszaak is wereldberoemd in Hoogezand en omstreken, en is al generaties lang op Martenshoek te vinden is.

Vroeger was het hier grote drukte door de bedrijvigheid rond de sluis, wat zorgde voor veel winkels. Die bedrijvigheid is er nog steeds. 

Jullie verkopen zelf vis, maar waar ga je heen als je zelf eten wilt afhalen?

,,Dat is naar onze buren, en inmiddels onze vrienden, van ‘Habibi’,” vertelt eigenaresse Brigitte Mulder. ,,Die zaak stond een tijd minder goed bekend, maar sinds vorig jaar zitten er nieuwe eigenaars en ik heb echt respect voor wat zij in korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Jonge jongens die keihard werken en goed eten serveren. Ze verkochten eerst vooral shoarma maar hun pizza’s zijn zo lekker dat die nu echt de deur uit vliegen.” ,,Ja, dat zijn onze vrienden!” vult mede-eigenares Debby Mulder aan. ,,Wij halen daar eten en zij komen hier voor de vis.”

Wat is er leuk aan Martenshoek?

,,Je kunt hier eigenlijk al je boodschappen in één vierkant blokje doen,” tipt medewerkster Natasja Visser. ,,En het is gezellig. Soms lijkt het hier wel drukker dan in Winkelcentrum De Hooge Meeren. De Action en de supermarkten zijn natuurlijk de grote trekkers maar er zitten ook genoeg speciaalzaken. Ik ga zelf altijd voor beleg naar Slagerij Boltjes, die zit er al sinds voor mijn tijd. En ik werk hier al zeventien jaar!” Brigitte Mulder gaat elke week wel een keer naar Dierenspeciaalzaak Discus: ,,Daar haal ik botten voor mijn honden. Een leuke winkel waar je vriendelijk en enthousiast wordt geholpen.”

Wat vinden jullie de leukste winkel?

,,‘Koken en wonen’, dat vind ik echt de leukste winkel om naar toe te gaan,” vertelt medewerkster Petra Hartman. ,,Ik houd van merken zoals Riverdale en Rivièra Maison en daarvoor hoef ik nu niet naar de stad, die hebben ze daar. Ze hebben hele goede pannen, dat is hun specialiteit, en dingen zoals geurkaarsen. Ik denk dat mijn hele inrichting daar zo’n beetje vandaan komt!”