Kinderfeestjes

De scholen zijn weer begonnen en daarmee ook de kinderfeestjes. Voor ouders een hele uitdaging: ‘Wat gaan we nu weer organiseren?’ Daarom een greep uit het aanbod aan kinderfeestjes in de gemeente Midden-Groningen.

Pony’s versieren, pony’s borstelen en pony rijden, voor sommige kinderen is er niets mooier dan dat! Bij Manege Nieboer in Hoogezand kun je een ponyfeestje houden, je krijgt dan twee pony’s tot je beschikking voor ‘pimp je pony’. Bij de Sunshine Stable in Kolham gaan kinderen eerst cakejes versieren. Vervolgens rijden ze in de bak, kunnen spelletjes doen of maken een buitenrit. Hoefijzers beschilderen kan ook.

Voor kinderen die wel een uitdaging aan kunnen is Break Out Grunopark bij Harkstede erg geschikt. Er is een klimpark en er zijn escaperooms, kinderen kunnen er waterskiën of een outdoor speurtocht doen. Ook Ecomotion in Kolham biedt stoere kinderfeestjes, mountainbiken of vlotten bouwen bijvoorbeeld. Boogschieten kan ook, net als klimmen of een katapult bouwen. Met na afloop lekker broodjes bakken boven het kampvuur! Voor jongere kinderen is er een Kabouterpad. Ook erg leuk voor de wat kleineren is de Heemtuin in Muntendam. Tijdens een bosbingo, beleeftocht of slootsafari leren ze van alles over de natuur en kunnen ze lekker ravotten.

Wie houdt van zwemmen zit goed bij Sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand. Dit overzichtelijke zwembad met een glijbaan en leuke speeldingen op het water. Voor een privé zwemfeestje kun je terecht bij Zwemschool De Krabbelaar in Muntendam, het hele zwembad is voor de jarige en zijn of haar gasten. Ook zeemeerminzwemmen of snorkelen behoort tot de mogelijkheden.

Bij het Brandweermuseum in Sappemeer mogen kinderen zelf een brandje blussen, een brandweerman in het gezicht spuiten, brancard lopen of water via een brandweerslang verplaatsen. Natuurlijk krijgen de kinderen een brandweerdiploma na afloop. (Oudhollandse) spelletjes zoals zak- of trampolinespringen en sjoelen doen kinderen op de boerderij ‘Smaakvol Slochteren’. Ook kunnen ze een etui of windvanger knutselen en kennis maken met de dieren.

Geen feestje is compleet zonder cupcakes. Voor het betere versierwerk kun je terecht bij Anita Kunst van Cupcake Kunst in Sappemeer. Ze komt bij je thuis met heel veel decoratiemateriaal waarmee de kinderen aan de slag kunnen. Wil je lekker gaan knutselen met je grut dan is ‘Het Kralennest‘ in Schildwolde een leuke. De kinderen kunnen er sieraden maken maar ook poppen of andere knutselprojecten. Het feestje kan ook op locatie worden gehouden.

Tot slot nog een tip voor een partijtje waarbij je heerlijk achterover kunt leunen: de bioscoop. Bij Vue in Hoogezand hebben ze speciale VIP stoelen die heerlijk zitten en een groot aanbod aan films.