Kielzog

Het doek gaat open, je zakt behaaglijk weg in je stoel en voor je ogen ontrolt zich een nieuwe wereld: het theater! Of je nou van serieuze toneelstukken houdt, met het hele gezin naar een familievoorstelling wilt of gewoon een avondje lachen, bij het grootste theater van Midden-Groningen kun je goed terecht.

Zelf aan de slag gaan en je eigen talent vinden kan bij Kielzog op allerlei manieren. In de theaterzaal, in de muziekschool of in de kunstwerkplaats kun je volop experimenteren. Ontspanning, plezier, een uitlaatklep, dat doen waar je goed in bent en waar je trots op mag zijn. Kielzog nodigt je uit om talenten te ontdekken, want er is niets leuker dan dat!

Met ruim tachtig theatervoorstellingen, vijftig verschillende dans-, kunst- en theatercursussen en achthonderd muziekleerlingen heeft Kielzog een belangrijke maatschappelijke rol in Midden-Groningen. Daarnaast heeft Kielzog een adviserende, stimulerende en faciliterende rol op het gebied van amateurkunst en cultuureducatie op scholen.

Naar het theater!

,,Naar het theater gaan betekent bij ons echt een avondje uit. Bij binnenkomst krijg je koffie en daarna wacht je in de zaal gespannen op wat komen gaat. Een live-uitvoering van een theaterstuk of een muziekvoorstelling heeft iets magisch!” Theaterdirecteur en programmeur van Kielzog Ids Dijkstra houdt van ‘zijn’ theater. ,,Ik denk dat wij het theater zijn met het meest diverse programma. Je vindt hier alle genres en we zijn niet bang om ‘plat vermaak’ te programmeren naast het serieuzere werk. Dus kijk je de ene dag naar stand-up comedy of een concert van Mooi wark en is er de volgende dag een moderne dansvoorstelling.”

Het Gronings neemt een grote plaats in bij Kielzog. ,,Zes keer per jaar kun je naar de Aigenhaimers waar zanger Jan Henk de Groot andere streektaal singer-songwriters ontmoet. En samen met de bibliotheek en het Centrum voor Groninger Taal en Cultuur hebben we een nieuw festival opgezet: GRN. Wie houdt van Groningen óf het Gronings kan niet om dit festival heen.”

Voor de theateragenda, het actuele cursusaanbod en verdere informatie kijk je op Kielzog

Facebookmail