Foto-expositie Karakteristieke vrouwen – NNTTM

Grote, spraakmakende schilderijen van verschillende passagiers en reizigers stralen een ongekende warmte en sfeer uit. Het zijn vrouwen. Een serie eigenzinnige vrouwen die een blik werpen. Soms een verleidelijke blik, soms ietwat bozig of misschien zelfs wat melancholiek. Dan weer wat afwachtend, meer in zichzelf gekeerd en onaantastbaar. Of vrouwen met juist een buitengewone zelfverzekerde gezichtsuitdrukking, onder het mom van ‘Kom maar op!’. Stuk voor stuk dames om serieus te nemen.

Natasja Wierenga

De portretten zijn van de hand van Natasja Wierenga uit Oud Annerveen. Haar tentoonstelling in het Noord Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) is een fascinerende beleving voor een ieder die van zwartwit portretten houdt. Daarin staat de ‘de karakteristieke vrouw’ centraal. De kunstenares weet pure schoonheid naar voren te halen. Naast dat schilderen haar lust en leven is geniet ze ook mateloos van de ervaringen van de kijkers. Wat zien ze in haar werken? Wat willen ze er in zien?

NNTTM

De meeste werken van Natasja Wierenga hangen in het museumcafé en ook elders in het museum zijn een aantal indrukwekkende portretten te bekijken. In het museum zelf is natuurlijk ook veel te ontdekken. Zo is er de vaste expositie van het Noord-Nederlandse verleden van treinen en trams, ijzer en stoom, sporen en rijtuigen te zien. Bezoekers worden actief en interactief betrokken. En voor de kleine bezoekers zijn er de stationsmuizen, Treinie en Trammie, die vroeger in het station woonden. NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in de zomervakantie ook iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor groepen kun je er op afspraak terecht.

De expositie is te bekijken tot en met 21 november 2021. Meer informatie vindt je op Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

Facebookmail