Expositie Angela de Groot en Ruurd K. Huizenga

Kunstenaars Angela de Groot en Ruurd K. Huizenga exposeren met respectievelijk fotokunst en linoleumsnedes in Kunst- en Cultuurhuis De Ent.

Angela de Groot

Angela de Groot (Meppel) begon in de jaren '70 op een fotoclub met het maken van zwart-wit foto's. Nadat het fotograferen een tijdje had stilgelegen, pakte De Groot in 2018 opnieuw het metier op, om zich te verdiepen in de wereld van digitale fotografische technieken. Daarin experimenteert zij met kleuren, lijnen en vormen, die tot verrassende resultaten leiden.

Inspiratie haalt Angela de Groot uit alles wat haar aandacht trekt. Met haar foto's wil De Groot het meebewegen met het leven uitstralen. Soms vrolijk en uitbundig, soms door rust en bezinning.

Ruurd K. Huizenga

Ruurd K. Huizenga (Leeuwarden) was al vroeg bezig te ontdekken hoe hij zich het beste op kunstzinnige wijze zou kunnen uitdrukken. Vanaf zijn 19e jaar begon hij mandala's te tekenen.

In 2018 bezocht Huizenga een overzichtstentoonstelling van M.C. Escher waar veel van diens linoleumsnedes en litho's te zien waren. Geïnspireerd door wat hij zag is Huizenga zelf linoleumsnedes gaan maken. In de toekomst wil hij zich ook richten op het maken van van linoleum gravures en drukwerken.

Openingstijden

De tentoonstelling is iedere zondag van 13 september t/m 8 november 2020 tussen 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken in Kunst- en Cultuurhuis De Ent, Bovenpad 13 in Hellum. De entree is vrij. Uiteraard hou je de dan geldende covid-19 richtlijnen in en rond De Ent in acht.

Meer informatie vind je op Stichting De Draad, de kunstenaars achter Kunst- en Cultuurhuis De Ent.

Facebookmail