Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

World Opera Lab – Passie van nu

3 april @ 15:00 - 17:00

Het World Opera Lab brengt de ‘Passie van nu’: een actuele kijk op het lijdensverhaal in de passietijd. De creaties van artistiek leider Miranda Lakerveld kregen inmiddels nationaal en internationaal grote waardering. Vorig jaar was het ensemble onderdeel van het Holland Festival. Op 3 april om 15.00 uur te bewonderen in de Koepelkerk van Sappemeer.

Troost in zeven talen

Erbarme dich begeleidt door een Arabische ud, o Haubt voll Blut und Wunden naast Afro-Surinaamse klaagzangen, en Aus Liebe in een muzikale dialoog met Indiase raga’s: de Passie van nu plaatst de Passie-traditie in het licht van verschillende wereldwijde invalshoeken. In zeven muzikale talen vertellen we het verhaal van onze wereld van nu; onze verschillen en hoe we elkaar de hand rijken. Met de Matteüspassie van Bach als basis komen eeuwenoude verbindingen tussen culturen tot leven. Bariton Sinan Vural zingt prachtige aria’s uit de Matteüs én Turkse mystieke liederen. De fenomenale Aylin Sezer vertolkt de sopraanaria’s, Shwan Sulaiman reciteert mystieke Arabische poëzie en Itzel Medegico zingt zowel de mezzo-aria’s van Bach als Mexicaanse Semana Santa-liederen. Chetna Shani Seghal zingt Hindoeïstische bhavans en de vituoze ud-speler Haytham Safia speelt melodieën uit Galilea. Naast cello en orgel hoor je verder ook instrumenten als sitar en daf. Samen vertellen de zangers en het ensemble prachtige verhalen van verlies en wederopstanding. Een voorstelling als een goed gesprek, vol schoonheid en verzoening, en een verrijking van de paastraditie.

“Het is een feest om mee te maken, oprecht en ontroerend, en multicultureel in de meest letterlijke betekenis van het woord. Onnadrukkelijk wordt de diversiteit van de samenleving getoond. Passie van nu verdient het om uit te groeien tot een nieuwe traditie.” (Theaterkrant)

Tickets 

  • Voorverkoop via Travaux Publics
  • Normaal € 18,50 / <18 CJP studenten € 10,00
  • Aan de kassa: normaal € 22,50 / <18 CJP studenten € 12,00

Voor meer informatie kijk je op Koepelkerk concerten.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
3 april
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.koepelkerksappemeer.nl/evenement/passie-van-nu/

Locatie

Koepelkerk
Noorderstraat 167-169
Sappemeer, 9611 AD Netherlands
Telefoon:
0598 857 000
Website:
https://www.koepelkerksappemeer.nl/

Organisator

Travaux Publics
Telefoon:
+31 (0)6 217 18 783
Website:
http://www.travauxpublics.nl/

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.