Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Digitale vaardigheden en prototyping

13 juni 2020 @ 13:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 22 augustus 2020 at 13:00

One event on 12 september 2020 at 13:00

One event on 10 oktober 2020 at 13:00

One event on 14 november 2020 at 13:00

One event on 12 december 2020 at 13:00

One event on 13 december 2020 at 13:00

Bouw mee aan een functionele (Android) app met de MIT app inventor zodat je bijvoorbeeld een apparaat of trigger kunt bedienen. Bij deze vrije workshop bouw je in één middag samen met een brede doelgroep van beginners tot gevorderden verschillende prototypes.

Wat is er verder te doen?

Voor video en social media stories is er een greenscreen waarmee je zelf met video of foto kunt kiezen voor de wereld waarin je beweegt. Liever experimenteren met textiel (kleding) en ledjes (programmeerbare Bright-dots)? Daarvoor zijn meerdere modules beschikbaar.

Met de bouwpakketten voor robotica en elektronica mag je vrij experimenteren en bouwen. Denk aan diverse arduino’s en programmeerbare boards met sensoren. In het eLAB zijn ook 3D printers en een lasersnijder beschikbaar voor een model of constructie.

Vooraf aanmelden

Wil je meebouwen of experimenteren? Je kunt vrij naar binnen lopen, maar vooraf aanmelden is wel handig en kan via Workshop Digitale vaardigheden en prototyping.

MakersClub

De Makersclub organiseert regelmatig activiteiten in de Bibliotheek en wil graag spelenderwijs de 21ste eeuwse vaardigheden bevorderen door faciliteiten zoals beschikbaar bij het eLAB toegankelijk te maken voor iedereen. Ze bieden zo een perfecte mogelijkheid voor zowel beginners als gevorderden die geïnteresseerd zijn in programmeren en techniek om samen aan dingen te bouwen. Digitale fabricage en het begrijpen en laden van scripts op microprocessoren horen daarbij. Het gaat er vooral om iets werkends te bouwen. En als je dat aanspreekt en je meer wilt, kun je vervolgens ook het ontwerp aanpassen, hacken of zelf gaan programmeren.

Zowel bij het eLAB als bij de MakersClub kun je terecht als vrijwilliger en/of begeleider van workshops. Er is technisch ‘speelgoed’ voor jong en oud, opa en oma, ouders, kinderen, hobbyisten, programmeurs en leerkrachten.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
13 juni 2020
Tijd:
13:00 - 16:00

Locatie

Bibliotheek Hoogezand
Gorecht Oost 157
Hoogezand, 9603 AE Netherlands

Organisator

MakersClub
Website:
https://www.makersclub.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.