Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online – Workshop Autobiografisch schrijven

25 november @ 10:00 - 12:00

Wil je leren hoe je familieverhalen kunt schrijven? Doe dan mee aan de workshop Autobiografisch schrijven gegeven door Robertine Romeny. In korte schrijfrondes haal je voorvallen op of schrijf je over bijzondere en alledaagse familieleden. Wellicht ontdek je in een kleine geschiedenis een groot verhaal. Voor deze workshop is geen schrijfervaring nodig. De workshop vindt plaats via Zoom. Aanmelden is noodzakelijk en kan via Workshop Autobiografisch schrijven.

Schrijfwedstrijd familieverhalen

De workshop is onderdeel van de schrijfwedstrijd rond het thema familieverhalen. Iedereen kent familieverhalen die op feesten en bijzondere dagen voorbij komen. Grappige, ontroerende of alledaagse anekdotes worden van generatie op generatie doorverteld. Maar er zijn ook verhalen waarover wordt gezwegen of waarvoor weinig bekend is. Biblionet Groningen daagt jong en oud uit om in deze familieverhalen te duiken en ze op te schrijven. Van de winnende verhalen wordt een luisterboek gemaakt.

Met de schrijfwedstrijd haken de Groningse bibliotheken aan bij Nederland Leest, dat dit jaar het thema ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ heeft. Gedurende de maand november halen boekenliefhebbers het gratis cadeauboek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ op bij de bibliotheken. “Niet alleen boeiend om te lezen, maar ook goede inspiratie voor je eigen verhaal,” aldus Peter Doorn, programmamaker bij Biblionet Groningen. “De online workshops kunnen mensen helpen bij het schrijven van hun eigen familieverhaal.”

Voel jij je geïnspireerd en wil je meedoen aan de wedstrijd? Mail dan voor 11 december 2020 jouw verhaal van maximaal 1.500 woorden naar schrijfwedstrijd@biblionetgroningen.nl. Inleveren bij je eigen bibliotheek mag natuurlijk ook. Vermeld bij je inzending ook je naam, telefoonnummer en e-mail adres. Aanmelden kan via Schrijfwedstrijd familieverhalen.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
25 november
Tijd:
10:00 - 12:00

Locatie

Online, zie link in tekst
Netherlands

Organisator

Biblionet Groningen

Overige informatie

Kosten
Gratis.