Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vruchtbomen- en Snoei-Festival

30 oktober @ 10:00 - 31 oktober @ 17:00

Tijdens het jaarlijkse Vruchtbomen- en Snoei-Festival draait het om oude fruitrassen en de techniek van het snoeien. Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz presenteert een grote collectie vruchtbomen en kleinfruit, waaronder veel oude appel-, peer- en pruimrassen en minder bekende soorten als kwee, Nashi-peer en mispel.

Over weinig zaken zijn tuineigenaren vaak zo onzeker als over het snoeien van vruchtbomen. Daarom geven ervaren vruchtboomsnoeiers en hoveniers tekst en uitleg over de do’s & don’ts van het snoeien. Heel aanschouwelijk, in de oude boomgaard naast de boerderij. De demonstraties beginnen om 11.00 en 15.00 uur. Aanmelding vooraf is onnodig.

In de tuinen zijn demonstraties over het gebruik van ambachtelijke tuingereedschappen, kun je het beste snoeigereedschap uitproberen en krijg je informatie over het laten maken van een tuinontwerp. Nieuwsgierig welke fruitboom in jouw tuin staat? Neem wat fruit mee en leg het voor aan de Noordelijke Pomologische Vereniging. Jessica Scholtze van Handig Goed is aanwezig met een zeer originele en fraai vormgegeven collectie van handige hulpjes in huis en tuin. Wim Kluiver presenteert zijn zelf-geslingerde honing en Lia Simons verrast met heerlijke, herfstige lekkernijen.

Facebookmail

Gegevens

Begin:
30 oktober @ 10:00
Einde:
31 oktober @ 17:00

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT
Telefoon:
0598635000
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Organisator

Tuingoed Foltz
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.