Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Afgelast – Vruchtbomen- en Snoei-Festival

25 oktober @ 10:00 - 17:00

Op 24 en 25 oktober draait het bij Tuingoed Foltz in Meeden allemaal om vruchtbomen, kleinfruit en de inrichting van tuin en erf. Tijdens het jaarlijkse Vruchtbomen- en Snoei-Festival presenteert de specialiteitenkwekerij een grote collectie vruchtbomen en kleinfruit, waaronder veel oude appel-, peer- en pruimrassen en minder bekende soorten als kwee, Nashi-peer en mispel.

Bezoekers kunnen meegebracht fruit laten determineren bij de stand van de Noordelijke Pomologische Vereniging, bomen aanschaffen bij Foltz of een snoeidemonstratie volgen bij een ervaren vruchtbomensnoeier (11.00 en 15.00 uur). Ook worden er in de tuinen demonstraties gegeven over het gebruik van ambachtelijke tuingereedschappen (12.30 en 16.00 uur). Verder kun je het beste snoeigereedschap uitproberen en informatie krijgen over tuinontwerp.

Herfstige lekkernijen

Wim Kluiver presenteert zijn zelf-geslingerde honing en Lia Simons verrast met heerlijke, herfstige lekkernijen.

Hoe snoei je een vruchtboom?

Over weinig zaken zijn tuineigenaren vaak zo onzeker als over het snoeien van vruchtbomen. Daarom geven ervaren hoveniers, waaronder Bart van der Horst/De Groene Ridder twee maal per dag tekst en uitleg over de  do’s & don’ts van het snoeien. Heel aanschouwelijk, in de oude boomgaard naast de boerderij. De demonstraties beginnen om 11.00 en 15.00 uur. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Voor meer informatie kijk je op Tuingoed Foltz.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
25 oktober
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.tuingoedfoltz.nl/

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT
Telefoon:
0598635000
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Organisator

Tuingoed Foltz
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.