Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Voorleesdagen

26 januari @ 15:15 - 5 februari @ 15:45

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en kinderburgemeester Lieke Kruijer lezen voor uit Vos gaat een stukje rijden. Daarmee trappen zij de start van de Nationale Voorleesdagen af in Midden-Groningen.

Voorlezen

De jaarlijkse Nationale Voorleesdagen willen voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen stimuleren en zijn gericht op ouders van kinderen tussen de zes maanden en zes jaar oud. De campagne benadrukt de voordelen van voorlezen, zoals de positieve effecten van voorlezen op de woordenschat en het tekstbegrip van kinderen. Bovendien zorgt voorlezen voor een beter begrip van de wereld en versterkt het de band tussen (groot)ouder en kind.

In het hele land worden allerlei voorleesactiviteiten georganiseerd, zoals een voorleesontbijt op school of kinderopvang voor zover de corona-maatregelen dit toestaan. Ook worden tien top- prentenboeken uitgelicht, met extra aandacht voor Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en Vos gaat een stukje rijden van Suzanne Strasser. Peuters en kleuters die lid worden van de bibliotheek (gratis) krijgen tijdens De Nationale Voorleesdagen een voorleesknuffeltje in de vorm van een monstertje cadeau.

Details

Facebookmail

Gegevens

Begin:
26 januari @ 15:15
Einde:
5 februari @ 15:45

Locatie

Bibliotheek Siddeburen
Hoofdweg 118
Siddeburen, 9628 CS Netherlands

Organisator

Biblionet Groningen

Overige informatie

Kosten
Gratis.