Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start expositie Maike van der Kooij

30 oktober @ 10:00 - 17:00

Van 30 oktober t/m 27 februari 2021 is bij de Fraeylemaborg een nieuwe expositie te zien, van beeldend kunstenaar Maike van der Kooij.

Maike van der Kooij toont in het koetshuis van de Fraeylemaborg portretten van het noordelijk landschap. Soms vet en soms heel fijn geschilderd, dynamisch en dan weer stil. Op geheel eigen wijze zoekt Maike van der Kooij naar de essentie van het landschap.

Maike van der Kooij (1951 – Den Haag ) volgde haar opleiding aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

“In 1987 ging ik in de provincie Groningen wonen en werd gegrepen door het wijde imponerende landschap. Mijn Groningse doeken kun je beschouwen als portretten van een monumentaal land. Ze ontstaan aan de hand van schetsen en foto’s die ik buiten maak. en die ik later in mijn atelier vertaal. In mijn huidige werk combineer ik voor mij belangrijke elementen tot een landschapscompositie. Daarbij komt het werk verder af te staan van het traditionele landschap, maar dichterbij datgene waar het mij om gaat: de beleving van een landschap en het zoeken naar het wezen daarvan.”

Voor meer informatie kijk je op Maike van der Kooij.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
30 oktober
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://fraeylemaborg.nl/agenda/maike-van-der-kooij/

Locatie

Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
Slochteren, 9621 AL Nederland
Telefoon:
0598-421568
Website:
www.fraeylemaborg.nl

Organisator

Fraeylemaborg
Website:
www.fraeylemaborg.nl

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.