Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stageband Jazz Orchestra

15 februari @ 20:00 - 22:00

Kielzog (contra)basdocent Marco Kerver is bandleider, componist en arrangeur van de 18-koppige en prijswinnende bigband de Stageband Jazz Orchestra. Op 15 februari komen ze naar Kielzog met het programma Macramé Funk, een programma geïnspireerd op de vernieuwende muziek van Herbie Hancock, Miles Davis, The Brecker Brothers en Weather Report.

Stageband Jazz Orchestra bestaat uit 18 gedreven musici en is voornamelijk samengesteld uit jazz professionals en aankomend talent. De band won ongeveer alle prijzen die er te winnen zijn in hun genre en manifesteert zich de laatste jaren steeds meer als initiator van hoogstaande, innoverende en spannende projecten. Door de hoge individuele kwaliteiten en de grote solistische kwaliteit van afzonderlijke top improvisatoren, levert het orkest ieder concert weer een heel nieuw muzikaal verhaal.

Stageband Jazz Orchestra kenmerkt zich door hun swingende muziek vol rock en funk invloeden. Topsolisten die met Stageband Jazz Orchestra hebben opgetreden zijn Benjamin Herman, Fay Claassen, Jesse van Ruller, Josee Koning, Izaline Calister.

Macramé Funk

Met het Macramé Funk project gaan we terug naar een bijzonder spannende tijd wat betreft de jazzmuziek. De bigband muziek werd elektrischer. De Fender Rhodes deed zijn intree. Er werd een hele stijl opgetuigd rond deze nieuwe sound. Belangrijke voortrekkers waren Herbie Hancock, Miles Davis, The Brecker Brothers en Weather Report. De componisten van de band hebben zich bij het schrijven van nieuw materiaal laten inspireren door de sound van deze tijd.

Voor meer informatie kijk je op Kielzog.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
15 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.kielzog.nl/theater/stageband-jazz-orchestra-2/?mc_cid=ad7eb9e9ba&mc_eid=337dff8aad

Locatie

Kielzog Theater Kunstencentrum
Gorecht Oost 157
Hoogezand, 9603 AE Netherlands

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.