Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samhain Fantasy Fair

30 oktober 2021 @ 11:00 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 31 oktober 2021 at 11:00

Samhain Fantasy op Fraeylema is een Keltische middeleeuwse fantasy markt. Er is van alles aan de hand in een mooi Angelsaksisch dorpje, waar je ziet wat er allemaal gebeurde in de 5e eeuw na Chr. In gevarieerde kramen met prachtige handgemaakte koopwaar laten ambachtslui zien waar ze goed in zijn en maken mooie spullen. Laat je verrassen door de goochelaar, jongleur en overige acts. Natuurlijk kun je ook genieten van muziek en lekker eten uit deze lang vervlogen tijden!

De Keltische sfeer is te vinden in kramen met Fantasy kleding, sieraden, handwerk met wol en vilt,  leerproducten en keramiek. Er is een smederij en een Zwaardenkoning gaat zwaardvechtlessen geven. Er wordt aandacht besteed aan Sjamanisme. Voor de inwendige mens is er ter plaatse gerookte zalm, hamburgers, gebakken wafels gebakken en vegetarische hapjes.

Ook de prachtig ingerichte borg en de museumwinkel in het Koetshuis zijn toegankelijk tijdens de Samhain Fair.

Kelten en Samhain

De Kelten waren volkeren en stammen die vanaf ongeveer 1.000 v. Chr. een Keltische taal spraken. Romeinse historici noemden deze Kelten ook wel Galliërs. Rond het begin van de jaartelling bevolkten Keltische stammen de Britse Eilanden, Gallië, het Iberisch Schiereiland en delen van Midden-Europa en de Balkan.

Voor de Kelten begon alles vanuit het donker, hun dagen begonnen na zonsondergang. De winter begon met Samhain. Dit Keltische nieuwjaarsfeest viert de overgang van de zomerperiode naar het begin van de winter en luidt het nieuwe jaar in. Een belangrijk element vormt het vreugdevuur. Volgens diverse mythen komen in deze nacht de werelden van de goden en van het materiële bestaan van de gewone mens het dichtst bij elkaar, zodat een overgang tussen beide gemakkelijker is. Samhain begint in 2021 aan de vooravond van 31 oktober en de Samhain Fantasy markt bij de Fraeylemaborg brengt deze bijzondere sfeer tot leven.

Details

  • Prijs: € 7, kinderen t/m 16 jaar gratis
  • Voor dit evenement wordt de Corona Check gehanteerd voor bezoekers van 13 jaar en ouder
  • Meer informatie en kaarten bestellen kan op Samhain Fantasy Fair
Facebookmail

Gegevens

Datum:
30 oktober 2021
Tijd:
11:00 - 22:00

Locatie

Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
Slochteren, 9621 AL

Organisator

Fraeylemaborg

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.