Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Roeg Klassiek

12 september @ 11:00 - 17:00

Roeg Klassiek is een avontuurlijk festival met klassieke muziek in en rondom natuurgebied ’t Roegwold. De locaties en de optredens zijn verrassend en ‘roeg’. Zo zijn de Capriccio’s van Paganini te horen bij het Knuppelpad en kun je op Landgoed Fraeylemaborg terecht voor spectaculair slagwerk en een bijzondere combinatie van klassiek en acrobatiek. De opera klinkt nu eens niet in een chique schouwburg, maar onder meer vanuit de schuur van boerderij Hoog Hammen (bekend van Hollands Hoop) en de scheepswerf van Woudbloem, die zich vult met de cellosuites van Bach, uitgevoerd op fagot.

Roeg Klassiek biedt een afwisselend programma met tal van bijzondere artiesten. Van virtuoos fagottist en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs Bram van Sambeek tot veelzijdig operazangeres Karin Strobos en van meesterviolist Sergei Bolotny tot de roemruchte slagwerkgroep Percossa. Veel musici hebben roots in Groningen en ook is er ruimte voor jong noordelijk talent, in de vorm van het Haydn Jeugd Strijkorkest.

Programma en tickets

Roeg Klassiek is zowel geschikt voor liefhebbers van klassieke muziek als voor wie nog nooit een klassiek concert heeft bezocht. Al fietsend doorkruis je ’t Roegwold van het ene concert naar het andere. Het festivalsfeertje en het ‘roege’ karakter van de locaties maken de concerten van Roeg Klassiek laagdrempelig. Je hebt keuze uit vier routes met elk een eigen programma. Voor onderweg is er een lunchpakket verkrijgbaar en ook is er een beperkt aantal fietsen te huur. Minder valide bezoekers hebben de mogelijkheid om het festival met de auto te bezoeken.

Meer informatie over het programma en het bestellen van tickets is te vinden op Roeg Klassiek.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
12 september
Tijd:
11:00 - 17:00

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.