Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rare-Planten-Dagen

12 juni @ 10:00 - 13 juni @ 17:00

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die vaak in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur. Deze ‘schatten’ en die van gastkwekers Roy Hofstede, Wouter van Driel en Jutta’s Staudengarten zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

Rondleidingen door de tuinen

In de schaduw- en bostuinen, de jungletuin en de varentuin zijn veel zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad), Colocasia (olifantsoor), Dicksonia (boomvaren) en Tetrapanax (rijstpapierplant) te zien. Ook de privétuin, de Salviatuin, de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende exoten. Andries Bierling geeft tweemaal daags een rondleiding door de tuinen, om 11.30 en 14.30 uur.

Gastkwekers

Roy Hofstede is een gepassioneerde kweker met een voorliefde voor winterharde exoten. Hij presenteert veel recent verworven schatten. Wouter van Driel is dé varenkweker van Nederland en neemt een prachtige collectie tuinvarens mee naar Meeden. Jutta’s Staudengarten uit Duitsland komt met onder meer tuinorchideeën en rotsplanten.

Bram Baptist signeert jeugdboek

Op zondag 13 juni signeert schrijver Bram Baptist uit Meeden zijn nieuwste jeugdboek, Soldaat van het Noorden. Het spannende boek dat is gebaseerd op het leven van de toen 13-jarige Klaas Nieboer, verscheen onlangs en kreeg een zeer positieve ontvangst. Bram Baptist is zondag vanaf 13.00 uur aanwezig.

Mediterraan terras met teas & scones

Op het terras zorgen kruiden, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer. Lia Simons serveert weer haar home made gebak en Engelse teas & scones.

Facebookmail

Gegevens

Begin:
12 juni @ 10:00
Einde:
13 juni @ 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT
Telefoon:
0598635000
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Organisator

Tuingoed Foltz
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.