Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open Monumentendag – Plekken van plezier

14 september @ 09:00 - 15 september @ 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 09:00, repeating until 15 september 2019

Ieder jaar heeft Open Monumentendag een thema en in 2019 is dat ‘Plekken van plezier’. Dit sluit aan bij het Europese thema ‘Arts and Entertainment’ (Kunst en vertier). Open Monumentendag vertelt het verhaal van ontspanning en vermaak in de breedste zin van het woord. Het verhaal van mensen en hun hobby’s, vrijetijdsbesteding, enz.

Programma

Open Monumentendag is een unieke kans om een kijkje te nemen bij meer dan zestig deelnemende monumenten in de gemeente Midden-Groningen. Monumenten blijven interessant of ze nu elk jaar hun deuren openen of maar af en toe open zijn. Monumenteigenaren zorgen steeds weer voor activiteiten in en rond hun monument, die boeiend zijn voor een breed publiek. Dat varieert van rondleidingen, tentoonstellingen, muziek, dans, demonstraties, toneel en informatie over de lokale geschiedenis tot bodemvondsten, proeverijen, exposities van schilderijen, foto’s, handvaardigheid, molens en musea. Er valt veel te ontdekken voor jong en oud!

Tijdens Open Monumentendag zijn de opengestelde monumenten gratis te bezoeken. Voor meer informatie kijk je op Open Monumentendag Midden-Groningen met informatie over de deelnemende monument, specifieke activiteiten, openingstijden en foto’s. Ook is er een kleurrijke folder beschikbaar, met daarop per dorp basisinformatie over de open monumenten. 

Gegevens

Begin:
14 september @ 09:00
Einde:
15 september @ 17:00
Evenement Categorie:
Website:
http://openmonumentendagmidden-groningen.nl

Locatie

Midden-Groningen
Slochteren, 9621AN Nederland
Website:
midden-groningen.nl

Organisator

Comité Open Monumentendag Midden-Groningen
Website:
http://www.openmonumentendagmidden-groningen.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.