Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Midzomerplantenmarkt – Salvia- en Echinaceadagen

20 juli @ 10:00 - 21 juli @ 17:00

Als houder van de Nederlandse Plantencollecties Salvia en Echinacea (zonnehoed), zet Tuingoed Foltz deze plantensoorten extra in de schijnwerpers tijdens de Midzomerplantenmarkt, inclusief de presentatie van diverse nieuwe soorten. Natuurlijk is er veel meer te beleven.

Tuinlezing, plantenveiling en rondleidingen

Op zaterdag 20 juli om 13.30 uur houdt Marco van Noort een voordracht over de kunst van het veredelen van nieuwe soorten. Liefhebber van een bepaalde plant waaraan je normaal slecht kunt komen? Sla dan je slag op zondag 21 juli om 13.30 uur. Dan houdt Tuingoed Foltz een unieke Plantenveiling van planten die normaal buiten de verkoop blijven.

Het hele weekend is Hemerocalliskweker Martin Adema te gast met een fraaie collectie Daglelies, zijn favoriete plantensoort. Stichting Kinderhulp Gambia presenteert allerlei fraaie en handige producten uit Afrika: van sieraden, beelden, gieters en manden tot theesoorten en allerlei leuke hebbedingetjes. In en rond de boerderij vind je een fraaie collectie brocante.

Rondleidingen door de tuinen zijn er op beide dagen om 11.30 en 15.00 uur. Dan kun je ook genieten van de beelden van Alinda Ottens, René de Boer en Moniek Westerman. Op het terras puf je uit onder het genot van koffie, thee en huisgemaakt gebak.

Salvia en Echinaceacollectie

Bob Foltz en Andries Bierling hebben in de loop der jaren een grote collectie van ruim 150 soorten Salvia’s verzameld en eigen kruisingen ontwikkeld. Deze Salvia’s hebben hun plek gekregen in de speciale Salviatuin, waar ze zijn gecombineerd met andere lipbloemigen en siergrassen. Ook de zonnehoeden-collectie (Echinacea) is zeer omvangrijk en wordt uitgebreid toegepast in de tuinen. Daarnaast telt de collectie van Foltz zo’n 2.500 andere vaste planten, waarvan er veel nu in bloei zijn; een prachtig gezicht.

Gegevens

Begin:
20 juli @ 10:00
Einde:
21 juli @ 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT
Telefoon:
0598635000
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Organisator

Tuingoed Foltz
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.