Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Midzomerplantenmarkt & Salvia- en Echinaceadagen

16 juli @ 10:00 - 17 juli @ 17:00

Op zaterdag 16 en zondag 17 juli houdt Tuingoed Foltz in Meeden haar Midzomerplantenmarkt c.q. Salvia- en Echinaceadagen. Als houder van de Nederlandse Plantencollecties Salvia en Echinacea (zonnehoed), zet Foltz deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers, waarbij er ook diverse nieuwe soorten worden gepresenteerd. Daarnaast is er extra aandacht op de grote Dahlia-collectie van de kwekerij.

Er is daarnaast nog veel meer te beleven: tuinlezingen, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Echinacea-veredelaar Marco van Noort houdt zaterdag een lezing in de prairietuin. Daarnaast zijn er diverse standhouders met onder meer sieraden, keramiek, kruiden en oliën etc. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante gepresenteerd.

Bob Foltz en Andries Bierling hebben in de loop der jaren een grote collectie van ruim 200 soorten Salvia’s verzameld, die hun plek hebben gekregen in de speciale Salviatuin, waar Salvia’s worden gecombineerd met andere lipbloemigen en siergrassen. Ook hebben ze diverse eigen kruisingen ontwikkeld. Ook de zonnehoeden-collectie (Echinacea) is zeer omvangrijk en wordt uitgebreid toegepast in de tuinen. Daarnaast telt de collectie van Foltz zo’n 2500 andere vaste planten, waarvan er veel nu in bloei zijn; een prachtig gezicht.

Tuinlezingen

Op zaterdag 16 juli om 13.30 uur houdt Marco van Noort een voordracht in de Echinaceatuin over de kunst van het veredelen van nieuwe zonnehoeden.

Op zondag 17 juli, ook om 13.30 uur houdt eigenaar Andries Bierling een enthousiasmerend verhaal over zijn favoriete plantensoort, de Salvia. Hij doet dat in de Salviatuin en neemt bezoekers ook mee de Echinacea- en prairietuin in.

Sieraden, keramiek, oliën en meer

Diverse standhouders presenteren hun ambachtelijk gemaakte producten. Zo maakt Francis van Dijk (Oju Ona) sieraden van bijzondere stenen, verrijkt Antje Schaap de buitenwereld met fraai keramiek en  kruidt Boeket Garni de wereld met heerlijke oliën. Ook Wim Kluiver is weer aanwezig met eigen gewonnen honing.

Exposities en home-made gebak

In de tuinen worden beelden geëxposeerd van Alinda Ottens, René de Boer en Moniek Westerman. Op het terras kunnen bezoekers genieten van koffie, thee en home-made gebak.

Details

  • Zaterdag 16 en zondag 17 juli, 10.00 tot 17.00 uur.
  • Toegang gratis.

Voor meer informatie kijk je op Tuingoed Foltz.

 

Facebookmail

Gegevens

Begin:
16 juli @ 10:00
Einde:
17 juli @ 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT
Telefoon:
0598635000
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Organisator

Tuingoed Foltz
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.