Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Ton de Jong ‘De wolkentrein en ander verdriet’

22 oktober @ 20:00 - 22:00

Op donderdag 22 oktober 2020 organiseert De Draad in Kunst- en Cultuurhuis De Ent in Hellum een avond met Ton de Jong: tekenaar, songwriter en schrijver.

Ton de Jong studeerde fotografie in Amsterdam en journalistiek in Utrecht. Hij had bijna 25 jaar lang een galerie voor moderne kunst in het centrum van Eindhoven. Ton schrijft en maakt zijn hele leven al muziek (nou ja, vanaf z’n 8e) en met onder andere de band De Wisch speelde hij op grote festivals zoals de Zwarte Cross, Folkwoods en Noorderzon (en Art Carnivale!). Naast zijn werk als muzikant en zijn schrijfwerk maakt hij films en animatiefilms, schilderijen en illustraties. Ton woont al zo’n jaar of twintig ‘ergens’ op het Groningse platteland.

Deze avond vertelt hij aan de hand van een aantal korte animatiefilms en illustraties over zijn manier van werken, zowel technisch als inhoudelijk, geeft hij een snelcursus journalistiek (scheelt toch alweer gauw zo’n 4 jaar studie, in zijn tijd drie), en speelt hij misschien live nog een lied (of twee) uit een van zijn films. De avond wordt afgesloten met een speciaal voor deze avond gemaakte 12 minuten-versie van zijn animatiefilm ‘De wolkentrein en ander verdriet’: een blauw-witte treinreis over gebaande en ongebaande sporen door het volkomen magische Groningse platteland.

Tussendoor en na afloop is er over en weer ruimte voor vragen en hopelijk antwoorden. Op deze onderhoudende, maar niet vrijblijvende avond vertelt Ton bovendien iets over zijn grootste blunder, en over wat het fijnste is dat hij heeft bereikt. Dat is overigens niet zo sensationeel, zegt hij, maar wel verrassend misschien …


Details

  • Aanvang om 20.00 uur in Kunst- en Cultuurhuis De Ent, (Bovenpad 13)
  • De Ent is open vanaf 19.30 uur. Einde rond 21.30 uur.
  • Entree 5 euro. Gelet op het beperkte aantal zitplaatsen is reserveren aanbevolen. Stuur dan een mailbericht naar collectiefdedraad@live.nl of neem contact op met Stichting De Draad, telefoon: 0645882588
  • Houd de richtlijnen omtrent covid-19 in De Ent in acht.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
22 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kunst- en cultuurhuis De Ent
Bovenpad 13
Hellum, 9627 PN

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.