Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Opgravingen rondom gebied stikstokfabriek Tussenklappenpolder

27 september @ 20:00 - 22:00

Tijdens de opgravingen rond de bouw van de stikstoffabriek in de Tussenklappenpolder bij Zuidbroek zijn verschillenden vondsten gedaan. André Pleszynski, senior KNA archeoloog bij MUG ingenieursbureau, vertelt in een lezing over deze resultaten.

Het archeologische onderzoek is gedaan in een gebied van 16,5 hectare, waarin de hoofdgeul van de oude Ae en meerdere zijtakken onderzocht zijn. Ook waren er op het terrein verschillende dekzandkoppen, die voornamelijk vindplaatsen tot in het midden mesolithicum opleverden. Toch zijn er ook aanwijzingen voor menselijke activiteit in het gebied in de perioden daarna. Speciale aandacht verdient het middeleeuwse houten bruggenhoofd dat zich aan de Legeweg bevond. Dit bijzondere bruggenhoofd is in zijn geheel meegenomen voor nadere analyse en uitvoerig onderzocht: de resultaten worden in de lezing gedeeld.

Als er nog tijd over is, vertelt André Pleszynski ook iets over omliggende projecten waar hij persoonlijk bij betrokken was. Voorbeelden zijn de werkzaamheden voor de aanleg van het zuidoostelijke deel van het Klaverblad bij Zuidbroek of de vondst van tapkranen op het terrein van de voormalige Onstaborg in Sauwerd.

Praktisch

Facebookmail

Gegevens

Datum:
27 september
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Dorpshuis de Broeckhof
W.A. Scholtenweg 18
Zuidbroek, 9636 BS Netherlands
Telefoon:
0598 452291
Website:
http://www.debroeckhof.nl

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.