Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing Geheugen en vergeten

14 november @ 10:00 - 12:00

Het geheugen is een belangrijke functie van onze hersenen die onmisbaar is voor ons dagelijks functioneren. Zonder geheugen weten we niet wie onze naasten zijn, op welk moment we leven, waar we leven en wat er allemaal gebeurd is in het verleden. Een hersenaandoening kan het geheugen behoorlijk verstoren.

In deze lezing van de Hersenstichting krijg je meer informatie over de werking van de hersenen en het geheugen. De verschillende soorten geheugen en de onderliggende neurobiologie in de hersenen. Het verschil tussen normale vergeetachtigheid en geheugenproblemen veroorzaakt door een hersenaandoening, zoals dementie. Ook krijg je tips om het geheugen te helpen met zowel interne als externe strategieën. Anneke Brouwer is voorlichter bij de Hersenstichting en geeft de lezing in het kader van Breinbieb.

Details

  • De lezing is gratis
  • Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar

Breinbieb

De Breinbieb is onderdeel van de bibliotheek, een plek waar nuttige en leuke materialen over het brein te vinden zijn. Van onthouden en vergeten tot dementie en mantelzorg. Iedereen kan hier terecht om meer te leren over het geheugen. Wat is het en hoe werkt het? Hoe houd je het brein gezond? En wat als je geheugen je in de steek laat, zoals bij dementie?

Gegevens

Datum:
14 november
Tijd:
10:00 - 12:00

Locatie

Bibliotheek Hoogezand
Gorecht Oost 157
Hoogezand, 9603 AE Netherlands

Organisator

Bibliotheek Hoogezand
Telefoon:
088 506 1900
Website:
https://biblionetgroningen.nl/bibliotheek/hoogezand/99

Overige informatie

Kosten
Gratis.