Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematis-Dagen

19 maart @ 10:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 10:00, repeating until 19 maart 2023

Feestelijke start van het tuinseizoen

Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden opent het tuinseizoen 2023 op 18 en 19 maart met de Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen. Experts geven informatie over ambachtelijk tuingereedschap, de inrichting van de tuin en het snoeien van bomen en heesters. Daarnaast presenteert de Groningse kwekerij 100 soorten Clematis en een fraaie collectie mediterrane kruiden. Liefhebbers kunnen verder hun hart ook ophalen aan vroeg ontluikende vaste planten, zoals Helleborus, Chrysosplenium, Pulmonaria, Epimedium en Brunnera. De bekende bollenkweker Hein Meeuwissen is te gast met een fraai sortiment zomerbloeiende bollen en knollen.

Gesmeed gereedschap, Felco en Opinel

Tijdens het Openingsweekend worden nieuw ontworpen gesmede tuingereedschappen gepresenteerd, waaronder nieuwe handharkjes en diverse varianten van de Spork, een kruising tussen een spade en een spitvork met de voordelen van beide. Ook zijn er presentaties van Felco-snoeigereedschap onder het motto ‘voor iedere hand een geschikte schaar’.

Clematis, kruiden en zaden

Het weekend staat daarnaast in het teken van ruim honderd soorten Clematis en forse, heerlijk geurende pollen tijm, rozemarijn, lavendel en andere mediterrane kruiden. Helleborus, Longkruid, Kaukasische Vergeet-me-niet en andere ‘vroeg-voorjaarsbloeiers’ geven de tuinen en het verkoopplein een heerlijke vroeg-voorjaarssfeer. In de boerderij kan men een keuze maken uit zo’n 500 verschillende tuinzaden.

Snoeidemonstraties en rondleidingen

De medewerkers van Foltz geven demonstraties in het juiste gebruik van sporks, schrepels, schoffelharken, spades en kantafstekers en leggen en passant uit welke tuinklussen nu gedaan moeten worden. Ervaren hoveniers geven snoeidemonstraties in de oude boomgaard van Foltz (11.30 en 14.30 uur).

Om 13.00 uur wordt op beide dagen een instructieve rondleiding gegeven door de voorjaarstuinen.

Zomerbloeiende bollen en knollen

Dit is de tijd om zomerbloeiende bollen en knollen als Jan op de preekstoel, gladiolen en canna’s te planten. Hein Meeuwissen is dè specialist op dit terrein en presenteert een prachtige collectie.

Taarten en lekkernijen

Voor The Greenhouse serveert Maaike Hage (Zoet & Hartig) heerlijke taarten, koffie, thee en andere lekkernijen.

Kijk voor meer informatie op Tuingoed Foltz.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.tuingoedfoltz.nl/

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT
Telefoon:
0598635000
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Organisator

Tuingoed Foltz
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.