Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematis-Dagen

20 maart 2021 @ 10:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 10:00, repeating until 21 maart 2021

Feestelijke start van het tuinseizoen

Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden opent het tuinseizoen 2021 op 20 en 21 maart met de Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen. Experts geven informatie over ambachtelijk tuingereedschap, de inrichting van de tuin en het snoeien van bomen en heesters. Daarnaast presenteert de Groningse kwekerij 120 soorten Clematis en een fraaie collectie mediterrane kruiden. Liefhebbers kunnen verder hun hart ook ophalen aan vroeg ontluikende vaste planten, zoals Fritillaria, Helleborus, Chrysosplenium, Pulmonaria, Epimedium en Brunnera.

Gesmeed gereedschap, Felco en Opinel

Tijdens het Openingsweekend worden nieuw ontworpen gesmede tuingereedschappen gepresenteerd, waaronder nieuwe handharkjes en diverse varianten van de Spork, een kruising tussen een spade en een spitvork met de voordelen van beide. Ook zijn er presentaties van Felco-snoeischaren en Opinel-tuin- en zakmessen.

Clematis, kruiden en zaden

Het Openingsweekend staat daarnaast in het teken van ruim honderd soorten Clematis en forse, heerlijk geurende pollen tijm, rozemarijn, lavendel en andere mediterrane kruiden. Helleborus, Fritillaria, Pulsatilla en andere ‘vroeg-voorjaarsbloeiers’ geven zowel in de tuinen als op het verkoopplein een heerlijke vroeg-voorjaarssfeer.  In de boerderij kun je een keuze maken uit zo’n 500 verschillende tuinzaden.

Snoeidemonstraties, rondleidingen en tuinontwerp

De medewerkers van Foltz geven demonstraties in het juiste gebruik van sporks, schrepels, schoffelharken, spades en kantafstekers en leggen en passant uit welke tuinklussen nu gedaan moeten worden. Ervaren hoveniers geven snoeidemonstraties in de oude boomgaard van Foltz (11.30 en 14.30 uur).

’s Ochtends kun je informatie krijgen over het laten maken van een tuinontwerp of beplantingsplan. Om 13.00 uur wordt op beide dagen een instructieve rondleiding gegeven door de voorjaarstuinen.

Taarten en lekkernijen

Lia Simons serveert haar heerlijke taarten en andere lekkernijen.

Voor meer informatie kijk je op Tuingoed Foltz.

 

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
20 maart 2021
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.tuingoedfoltz.nl/

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT

Organisator

Tuingoed Foltz