Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Exotenmarkt

13 augustus @ 10:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 14 augustus 2022 at 10:00

De vijfde editie van de grote Exotenmarkt is een heerlijk exotisch uitje in eigen land. Tal van kwekers en particuliere verzamelaars uit Nederland, België en Duitsland presenteren hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën, agaves, orchideeën en andere exoten aanbieden. Een must voor liefhebbers! Tijdens de dagen worden ook rondleidingen door de tuinen gegeven.

Een wereld aan planten

De deelnemers van de Exotenmarkt bieden gezamenlijk letterlijk een wereld aan planten. Een greep uit het deelnemersaanbod. Kwekerij Koala presenteert eucalyptus-soorten uit Australië en Paul Shirley Zuid-Amerikaanse succulenten en Impatiens-soorten uit Afrika en Indonesië. De schatten van de Kuipplanten Vereniging vooral uit het Middellandse Zeegebied. Kwekerij Amsterdamscheveld verrast met exotische groentes uit verre oorden en Chinese knolgewassen, de agaves en cacteeën van de Anjo en Coby Keizer komen vooral uit Mexico. De Belg Raf Lenaerts van Botanic Treasures brengt bijzondere bomen en heesters uit Taiwan en Nepal. Veel van de orchideeën van Reinhardt komen uit Azië. Foltz heeft varens en boomvarens uit Japan, China en Australië, olifantsoren uit (sub)tropisch Azië en de zeldzame begonia-collectie is afkomstig uit vrijwel alle continenten.

Rondleidingen door de jungletuin, prairietuin en Salviatuin

De tuinen van Foltz zien er momenteel zeer uitnodigend uit. Een minibeekje klatert door de jungletuin met bananen, canna’s, boomvarens en heel veel rariteiten. Grassen, zonnehoeden en andere ‘bewoners’ van de prairietuin genieten van de zon die momenteel zo uitbundig schijnt. De Salvia’s en andere lipbloemigen hullen de Salviatuin in feestelijke kleuren, terwijl de bos- en varentuinen met veel bijzondere schaduwplanten rust en verkoeling bieden. De tuinen zijn het hele weekend vrij te bezoeken. Op beide dagen is er om 14.00 uur een rondleiding.

Exotische lekkernijen

Op het terras serveert Maaike Hage van Zoet & hartig home-made gebak en exotische lekkernijen.

Voor meer informatie kijk je op Tuingoed Foltz.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
13 augustus
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT
Telefoon:
0598635000
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Organisator

Tuingoed Foltz
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.