Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eric Vloeimans – Takes on Licks & Brains

9 april @ 20:00 - 22:00

Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans nodigt bigband Licks & Brains uit voor een concert met spetterende nieuwe versies van zijn eigen muziek. De composities van Vloeimans in een bigband jasje: gróóts, funky en swingend. 

Ook het indrukwekkende repertoire van Licks & Brains wordt niet achterwege gelaten. De achttienkoppige band maakt een aantrekkelijke mix waarop blazers, elektronische grooves en het avontuurlijke spel van Vloeimans organisch samenvloeien in stukken die zich bewegen tussen een flinke dosis jazz, afrofunk, minimal music, soul, funk en dance. “Met de stukken van Vloeimans verkennen we nieuwe muzikale paden waar andere bigbands zich doorgaans niet aan wagen.” Niet zo gek dus dat de mannen van Licks & Brains laaiend enthousiast zijn over deze samenwerking.

Eric Vloeimans

Deze improviserende trompettist speelt zowel jazz-, pop- en wereldmuziek als met kamermuziekensembles, big bands en klassieke orkesten. Een kleine selectie van de prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker. In 2020 mocht hij de Edison Jazz Oeuvreprijs aan zijn palmares toevoegen.

Licks & Brains

De achttienkoppige bigband Licks & Brains weet jazz, funk, soul, hip-hop en latin te mengen tot een verrassende mix. Onder de bezielende leiding van Rolf Delfos, een van de beste altsaxofonisten van Nederland, maken ze muziek als een bigband à la New Cool Collective, waarbij minder latin en meer popmuziek door de aderen van de band stroomt. Ze werkten al eerder samen met Benjamin Herman, Joseph Bowie en Kraak & Smaak.

Voor meer informatie kijk je op Kielzog.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
9 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.kielzog.nl/theater/eric-vloeimans/?mc_cid=897c3cd0b7&mc_eid=337dff8aad

Locatie

Kielzog Theater Kunstencentrum
Gorecht Oost 157
Hoogezand, 9603 AE Netherlands

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.