Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eenjarigen- en Epimedium-Dagen

14 mei @ 10:00 - 15 mei @ 17:00

Tijdens de Eenjarigen- en Epimediumdagen draait het allemaal om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarige voorjaars- en zomerbloeiers. Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Met rondleidingen en de mogelijkheid om te praten met de experts. Ook vind je hier grote collecties vaste planten, siergrassen en exoten.

Elfenbloemen

Tuingoed Foltz heeft zich de afgelopen jaren steeds meer toegelegd op zeldzame schaduwplanten, in het bijzonder Epimediums, oftewel elfenbloemen in goed Nederlands. Deze oersterke planten beleven momenteel een opvallende revival; steeds meer onbekende soorten komen beschikbaar. Daarbij zijn weinig schaduwplanten zo slakbestendig als Epimedium. In de maanden april en mei bloeien de Elfenbloemen zeer rijk in de bos- en schaduwtuinen van Foltz, een prachtig gezicht.

Eenjarigen voor een zomer lang bloei

Eenjarigen hebben weliswaar een beperkte levensduur, maar geven borders en bloembakken wel een ongekende hoeveelheid vrolijkmakende kleur. Van ‘eeuwig bloeiende’ rankende planten als Callibrachoa’s, Diascia’s en Scaevola’s tot opgaande borderplanten als Cosmea’s in vele kleuren, kattesnorren en fraaie schermbloemigen. Bijzonder zijn ook de siergroentes als rode boerenkool en veelkleurige snijbiet, die een prachtig effect geven in de gemengde border en uiteindelijk ook nog smakelijk verorberd kunnen worden. Of wat te denken van een wonderboom (Ricinus) die in één jaar gemakkelijk anderhalve meter hoog wordt en prachtig paarsrood handvormig blad maakt. Een lust voor het oog.

Rondleidingen en home-made gebak

Op beide dagen zijn er rondleidingen in de schaduw- en bostuinen, de moerbedden en de privétuin. Op een ontspannen manier hoor je veel wetenswaardigheden. De rondleidingen beginnen om 11.30 en 14.30 uur. Op het terras wordt koffie en home-made gebak geserveerd.

Elfenbloemen-route

In samenwerking met twee andere tuinen in de regio – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee – besteedt Tuingoed Foltz nog tot en met 15 mei extra aandacht aan het geslacht Epimedium. Alle drie tuinen herbergen unieke Epimediumcollecties. De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. In een halve dag is een ongekende hoeveelheid elfenbloemen te bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Beide genoemde tuinen zijn geopend op zaterdag en zondag en op afspraak, Tuingoed Foltz is iedere dag geopend, m.u.v. de maandag.

Voor meer informatie kijk je op Tuingoed Foltz.

Facebookmail

Gegevens

Begin:
14 mei @ 10:00
Einde:
15 mei @ 17:00

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT
Telefoon:
0598635000
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Organisator

Tuingoed Foltz
Website:
www.tuingoedfoltz.nl

Overige informatie

Kosten
Gratis.