Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Documentaire reeks: InBeeld – geannuleerd

29 maart @ 13:30 - 15:30

In verband met het corona virus is dit evenement geannuleerd. Houd de website in de gaten voor verdere informatie.

Sebastian Haffner: ”Wie iets van een bepaalde tijd wil begrijpen, moet biografieën lezen, en dan niet die van staatslieden, maar de in aantal veel te schaarse biografieën van onbekende burgers”

Met InBeeld vertellen we de bijzondere verhalen van gewone Midden-Groningers. In een korte documentaire staat de vraag centraal: wat deed je toen je 16 was? Aan de hand van de mini-documentaires wordt een portret gemaakt in de vorm van een muziekstuk en een beeldend werk.

Liefke Knol, Pauline Los en Margriet Westerhof maken de documentaires. Singer-songwriter Jan Henk de Groot en beeldend kunstenares Dineke Oosting maken ieder op geheel eigen manier een portret.

De resultaten worden gepresenteerd tijdens de InBeeld-middagen in ons theater.

Maatschappelijke verbinding
Directeur Ids Dijkstra. “Onze rol is het bereiken en verbinden van alle mensen in gemeente door middel van kunst en cultuur. Met dit project gebruiken we meerdere disciplines van Kielzog. Zowel beeldende kunst, muziek en theatrale zaken worden ingezet om onze inwoners op een speciale manier vast te leggen. Voor de oplettende kijker zijn er veel mooie verhalen te vinden. Ik zie dit project als een mooie vorm van onze maatschappelijke rol.”

Gezocht: gewone mensen met bijzondere verhalen
Voor het project zijn we op zoek naar mensen, uit Midden-Groningen, met een ‘gewoon’ bijzonder verhaal. Mensen die hun levensverhaal in een mooi document willen terugzien. Ben jij of ken jij iemand, laat het ons dan weten via kunstwerkplaats@kielzog.nl.

Data
zondag 29 september 2019 ( Arent Pot en Hasan Klach )
zondag 15 december 2019 (Piet Meijer en Bonney Brattinga)
zondag 23 februari 2020
zondag 29 maart 2020
zondag 24 mei 2020

Aanvang
13:30 uur

Toegang
gratis

Facebookmail

Locatie

Kielzog Theater Kunstencentrum
Gorecht Oost 157
Hoogezand, 9603 AE Netherlands

Overige informatie

Kosten
Gratis.